Försvarsmakten · Publicerad 7 sept

IT- och nätverkssäkerhetsexpert till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Har du en instinktiv känsla för var säkerhetsproblem gömmer sig i nätverk och system? Kan du förklara komplicerade attacker och dess motåtgärder så att personer utan teknisk bakgrund förstår? Vi erbjuder i så fall ett ansvarsfullt arbete där du förväntas, och får möjlighet, att ständigt ligga i teknikens framkant!

Arbetsuppgifterna
Som IT- och nätverkssäkerhetsexpert kommer du att arbeta med att ställa och följa upp säkerhetskrav på de IT-miljöer som används för att ta fram Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter.
Arbetet innebär ett stort eget ansvar med fokus på kvalitet och säkerhet.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har ett eget driv efter att alltid lära dig mer. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av IT-säkerhet i ett helhetsperspektiv. Du behärskar alla nivåer i OSI-modellen ur ett säkerhetsperspektiv, från fysiskt kablage till kommunikationsprotokoll och de applikationer som exekveras på de vanligast förekommande operativsystemen. Du har erfarenhet av säkerhetsrevisioner och är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Du förstår och kan förklara vikten av processer och rutiner för att uppnå säkra system och nätverk i praktiken och inte bara på pappret.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i organisationer som bedriver hård- och mjukvaruutveckling. Djup kunskap om tekniker inom ett eller flera områden som behörighetskontroll, autentisering, riktighetsskydd och sekretesskydd är meriterande, liksom färdighet i att vid behov ta fram eller anpassa olika verktyg för att hitta sårbarheter. En akademisk examen inom ett relevant område är naturligtvis också meriterande, likaså relevanta certifieringar.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Övrigt
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Fackliga företrädare
OFR/O är Lars Söderström, OFR/S Katarina Kruse och SACO Anders Markow. Växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Sektionschef Anna-Lena Welling, 070-520 51 30. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR Specialist Katja Osvald katja.osvald@mil.se. Sista ansökningsdag är 17/10 2016

Sökord: IT-specialist, IT-säkerhet, IT-säkerhetsarkitekt, nätverkssäkerhet, nätverksdesign, GIAC, ISC2

Sökord (engelska): IT security specialist, security architect, network security, systems security, network design

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga