Försvarsmakten · Publicerad 4 juni 2020

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för Must-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att möta verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker Teknikavdelningen och söker därför IT-tekniker. Brinner du för att drifta spännande system med höga säkerhetskrav och ge stöd till användare med hög teknikmognad? Vill du vara med på resan att utveckla IHK till ett kompetenscentrum för Und/Säk-förmågan inom Must rörande IT och information? Vill du vara med och stötta Must operativa verksamhet? Då skall du söka tjänsten som IT-tekniker hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av Systemsektionen som har mycket varierande uppgifter med tonvikt på drift och förvaltning av små och medelstora IT-system med högt ställda krav på säkerhet. Du kommer att arbeta med drift och support primärt i Windows-miljö. Arbetet utförs både enskilt och i grupp. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Vem är du?
För att trivas med tjänsten är det en förutsättning att du har ett gediget intresse för teknik i allmänhet och IT i synnerhet samt ett högt säkerhetsmedvetande. Som person har du god förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete. Du är även självgående och serviceinriktad.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-08-02.

För mer information om tjänsten se Lediga jobb, Försvarsmakten:

IT-tekniker

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga