Försvarsmakten · Publicerad 7 okt

Integrationsutvecklare sökes till Stockholm Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Sektion Applikation Integration söker nu dig som vill jobba med Försvarsmaktens integrationsplattform.

Integrationsplattformen är uppbyggd på IBM:s BPM Process Server och WebSphere MQ i AIX miljö. BPM Process Server bygger på Java EE.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som integrationsutvecklare innebär att du kommer att utveckla, ändra, testa och dokumentera integrationslösningar.
Du kommer att delta i utvecklingsprojekt för att förbättra och effektivisera IT-lösningen.

Kvalifikationer
  • Goda programmeringskunskaper.
  • Baskunskaper inom XML och XSLT.
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Meriterande
  • Du har tidigare arbetat med Java.
  • Kunskap eller erfarenhet av WebSphere Application Server.
Personliga egenskaper
Du är nyfiken, noggrann och säkerhetsmedveten. Du behöver också vara serviceinriktad samt tycka om att arbeta i ett team. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar och har förmåga att se helhetsbilden samt även viktiga detaljer för att på ett effektivt sätt förvalta samt vidmakthålla en god lösning gällande integrationsplattformen. För att lyckas i uppdraget ska du kunna ge förslag på förvaltning och utveckling inom plattformen samt kunna knyta kontakter både internt som externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuderett utvecklande och intressant arbete med kunniga medarbetare. Vi har stora möjligheter till kompetensutveckling både internt och externt.
Fysisk träning ingår under arbetstid.
Vi välkomnar såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden.
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Sektionschef Applikation Integration Lee Stigenberg 076-104 15 97. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lisa Bard, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2016-11-11.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget