Försvarsmakten · Publicerad 30 juli 2020

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Vill du testa dina egna gränser samt vara med och bevara Sveriges? Vill du ingå i Högkvarteret samt vara med och påverka Försvarsmaktens framtid?

Framtiden är din att leva och Försvarsmaktens att försvara. Men en föränderlig omvärld och framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss. Vi står inför den största omvandling vi gjort på decennier - för det som väntar runt hörnet väntar inte.

Rollbeskrivning

Försvarsmaktsgemensamma processer är indelade i tre områden: ledningsprocesser, huvudprocesser och stödprocesser. Upphandling och inköpsprocessen tillhör området stödprocesser. Det finns olika roller inom processen.
 • Processägare (PCÄ) som fastställer processen och ser till att den dokumenteras, följs upp och är effektiv.
 • Processledaren (PCL) håller beskrivningen uppdaterad och föreslår förbättringar och stödjer användarna. Denne har nära kontakt med de som använder processen för att diskutera förbättringar och uppföljning t ex hur förbättringar påverkar resurser i linjeorganisationen.
 • Delprocessledaren (DPCL) utför samma uppgifter som PCL, men för delprocessen. DPCL finns endast för de delprocesser där PCL valt att utse sådana. I vissa fall kan ett processteam bestående av nödvändiga kompetenser för utvecklingen av processen användas istället för DPCL.
Du måste vara beredd att arbeta med olika uppgifter kopplat till kommersiell verksamhet, även om huvuduppgiften är rollen som processledare.

I rollen som processledare är du mycket viktig i Försvarsmaktens process- och verksamhetsutveckling.

För att trivas och fungera i rollen måste du kunna finna innovativa lösningar och beredd att genomföra förändrings- och förbättringsarbete. Vi söker dig med mycket god erfarenhet av processarbete, verksamhetsledningssystem och som motiveras av att leda, driva samt utveckla verksamhet och process. Du är pedagogisk och har en god förmåga att förstå helheten och prestera resultat.

Du ingår i ett team med andra kommersiella kompetenser som har olika bakgrund och erfarenhet, men kommer i stor utsträckning kunna driva egna projekt. Detta ställer höga krav på kommunikativ förmåga, att du är tydlig och pedagogisk i ditt resonemang samt en god organisatör.

Vidare har du lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen och trivs med ett omväxlande och utmanande arbete. För att genomföra ditt arbete måste du ha lätt för att förstå verksamhetens krav och olika behov som finns i vår stora organisation.

Dina huvuduppgifter är att:
 • Stödja processägaren med dokumentation, uppföljning och effektmätning
 • Förvalta processbeskrivningen och föreslå förbättringar
 • Stödja användarna som arbetar i processen och ha nära dialog med dem
 • Utse delprocessledare och utveckla processteamet
 • Delta som representant i förvaltningsgrupp och samverka med övriga processledare
 • Arbeta med olika övriga kommersiella uppgifter som avdelningen ansvarar för
Kvalifikationer
 • Akademisk examen företrädesvis med inriktning på ekonomi, industriell ekonomi och/eller logistik
 • Ett par års arbetslivserfarenhet som processledare/delprocessledare eller motsvarande roll som rekryteringsansvarig bedömer likvärdig
 • Dokumenterad projektledarerfarenhet
 • God pedagogisk förmåga
 • Bred verksamhetsförståelse och processintresse
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (flytande engelska och svenska)
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i SAP (PRIO/POL), MS Excel, Word, Powerpoint
Meriterande
 • Över fem års erfarenhet av processutveckling och verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av offentlig upphandling
 • Erfarenhet inom strategiskt inköp
 • Kunskap om/erfarenhet av Försvarsmakten eller försvarssektorn
Personliga egenskaper

* Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är en civil anställning. Individuell lönesättning.

Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Resor i tjänsten förekommer i viss mån. Tillträde enligt överenskommelse. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Förfrågningar om befattningen kan göras till rekryterande sektionschef Johan Malmström, nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga organisationer:

SACO, Camilla Robertsson

SEKO, Liselott Larsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås via vx 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-21 via www.jobb.forsvarsmakten.se

Till ansökan bifogas CV med två referenser och ett personligt brev. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga