Försvarsmakten · Publicerad 26 dec

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) förstärker nu livsmedel- och djurskyddsgruppen med ytterligare en tjänst. Har du bred och mångårig erfarenhet inom livsmedelskontroll och vill utveckla dig genom att arbeta på en unik kontrollmyndighet? Då kan du vara lämplig för vår nya livsmedelsinspektörstjänst. I gengäld kan vi erbjuda dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter, spännande verksamheter att inspektera och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

FIHM har det operativa kontrollansvaret över Försvarsmakten, Fortifikationsverket och Försvarets materielverk. Kontrollen genomförs i hela Sverige och i insatsområden utomlands. FIHM förstärker nu livsmedel och djurskyddsgruppen med ytterligare en tjänst

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara kontroll av efterlevnaden av livsmedelslagstiftningen inom Försvarsmakten och dess stödmyndigheter. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat förberedelser samt genomförande av kontroller på livsmedels- och dricksvattenverksamheter. Du kommer också att arbeta med administrativ handläggning, exempelvis registrering av livsmedelsanläggningar, utredning av anmälningar, klagomål och matförgiftningar samt rådgivning och information. Arbetet medför regelbundna tjänsteresor som kan innebära övernattningar.

Kvalifikationer
  • Utbildad livsmedelsinspektör eller motsvarande
  • Flerårig erfarenhet och goda kunskaper av myndighetsutövning inom livsmedelsområdet
  • Erfarenhet och kunskap om kontroll av dricksvatten
  • God förmåga att uttrycka sig verbalt och skriftligt, både på svenska och engelska
  • B-körkort
Meriterande

Erfarenhet och kunskap om kontroll av animaliska biprodukter

Personliga egenskaper

Du är noggrann, prestigelös har vana och god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. Du är erfaren och trygg i din roll som inspektör och har god förmåga att arbeta effektivt, såväl självständigt som i grupp. Du har även god analytisk och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är civil.

Tillträde snarast möjligt och enligt överenskommelse.

Placering är vid Försvarsinspektören för hälsa och miljö, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Upplysningar om tjänsten

Livsmedelsinspektör Emma Olsson, tfn 08-562 816 81

Avdelningschef Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter nås på telefon 08-788 75 00:

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O).

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/jobba/Lediga-jobb/ senast den 31 januari 2019.

Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) ansvarar inom Försvarsmakten för tillsyn över miljö och hälsoskydd, hälso- och sjukvård, smittskydd samt för offentlig kontroll av livsmedel, animaliska biprodukter, foder och djurskydd. FIHM ansvarar även inom FORTV och FMV för den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan enligt ovan.

Gällande miljö- och hälsoskydd utövas tillsynen även över FORTV, FMV och FRA.

När FIHM utövar tillsyn och och kontroll är FIHM inte underställd överbefälhavaren utan lyder direkt under regeringen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga