Försvarsmakten · Publicerad 13 okt

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.
Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker nu en data- och nätverksspecialist till sektionen för Teknisk Inhämtning.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att planera och genomföra teknisk inhämtning inom Försvarsmakten både i Sverige och utomlands. Du kommer sedan bearbeta och analysera det inhämtade materialet. Slutligen kommer du dokumentera och delge dina resultat. Du kommer ofta kravställa och bygga egna IT-system för att lösa dina uppgifter.

Rollen innebär en hög grad av samverkan med Försvarsmaktens driftsorganisationer, därför är det en fördel om du har arbetat i eller tillsammans med FMLOG, FMTM eller FMTIS.

Kvalifikationer
 • Mycket goda kunskaper i datorteknik och programmering.
 • Mycket goda kunskaper i nätverksteknik.
 • Goda kunskaper i operativsystem.
 • Goda kunskaper i databasteknik.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • God förmåga till problemlösning både enskilt och i grupp.
Meriterande kvalifikationer
 • Akademisk examen främst inom datalogi eller systemvetenskap.
 • Erfarenheter av praktiskt IT-säkerhetsarbete.
 • Erfarenhet av att hantera stora informationsmängder.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem.
 • Körkort - B
Personliga egenskaper

Du kommer hantera stor mängd sekretessklassificerad information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp med komplexa utmaningar. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Övrigt

Typ av befattning: Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är öppen för både civila och militära sökande.

Facklig representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Lars Söderström, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av

Katja Osvald katja.osvald@mil.se

Sista ansökningdag

2016-10-27

Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga