Försvarsmakten · Publicerad 26 sept

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Tjänstgör vid MUST vakthavandefunktion under ordinarie kontorstid.
 • Ansvarar för omvärldsbevakning och lägesuppföljning inom ramen för MUST vakthavandefunktion.
 • Stödjer MUST operativa ledning i frågor gällande underrättelse- och säkerhetstjänst.
 • Planerar, administrerar och utbildar personal för upprätthållande av MUST grundberedskap.
 • Hanterar uppkomna ärenden inom ramen för MUST vakthavandefunktion.
 • Är kontaktyta mot Försvarsmakten och övriga myndigheter t ex Regeringskansliet, SÄPO, FRA, RPS och MSB m fl i frågor som rör underrättelse- och säkerhetstjänst.
Krav:
 • Befattningen är oberoende och kräver genomförd officersutbildning (OF3) och/eller civil högskole-/universitetsexamen inom område som arbetsgivaren bedömer lämpligt.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Bred erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten.
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet från tjänstgöring inom underrättelse- och säkerhetstjänst.
 • Goda kunskaper om utvecklingen i Sveriges närområde.
 • Erfarenhet från internationella insatser.
 • Goda kunskaper/vana att arbeta i IT/datorsystem ex IS UNDSÄK.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Personliga egenskaper:

Befattningen förutsätter ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet, servicekänsla samt god samarbetsförmåga. Det krävs stor noggrannhet och förståelse för komplexa informationsflöden och att du har en förmåga att arbeta/fatta beslut både enskilt och i grupp.

Då arbetsgruppen är liten och samarbetet bitvis intensivt kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Typ av tjänst:

Befattningen är oberoende. Vid tillträde inleds en period av internutbildning, vilket är en förutsättning för att i förlängningen vara självgående som Vakthavande befäl vid MUST.

Befattningen är ett vikariat, längst till och med 2018-03-31.

Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Marit Kirkbakk, tfn 08-788 81 49.

Fackliga representanter:

SACO/Försvar - Anders Markow, OFR/O - Lars Söderström, Försvarsförbundet - Katarina Kruse. Samtliga nås via växeln, 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:

2016-10-25

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga