Försvarsmakten · Publicerad 22 juni

Försvarsmakten söker dig som vill anta nya utmaningar inom IT-området och vara en del av Försvarsmaktens arbete med att lyfta IT-utvecklingsförmågan till nya nivåer. Vi söker en blandning av seniora medarbetare med gedigen teknisk bakgrund och erfarenhet av arbete med Agila metoder men också mer juniora medarbetare med ett brinnande intresse för området.

Du kommer vara en del av ett DevOps-team som arbetar för att utveckla verksamhetsstöd med syfte att modernisera Försvarsmaktens ledningsstödsystem samt system för bearbetning och analys. Organisationen består av flera team med olika inriktningar och olika ansvarsområden, men där man också gör gemensamma insatser och stöder varandra. Teamen arbetar verksamhetsnära vilket medför snabba förändringar i kravbilden och en ständigt pågående dialog med kravställare.

Vårt arbetssätt präglas av ett högt säkerhetsmedvetande och våra lösningar uppfyller högt ställda krav på säkra utvecklingsmetoder och säkerhetsfunktioner.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk miljö med möjlighet att utvecklas inom din specialisering. Vi förväntar oss att du ser kompetensutveckling som en viktig del av din och teamets utveckling, samt att du strävar efter att hålla dig uppdaterad inom ditt område.

Vi söker nu flertalet medarbetare för att bemanna kvalificerade DevOps-team.

Kvalifikationer
 • Utbildningsbakgrund inom datateknik, mjukvaruutveckling, matematik eller fysik.
 • Teknisk kompetens inom något/några av följande områden:
Virtualisering

Test

Integration

Programmering

Databas

Applikationsutveckling

Meriterande kvalifikationer:
 • Du har tidigare erfarenhet av införande av automatiserade tester
 • Civilingenjör- eller masterutbildning
 • Erfarenhet av att skapa användargränssnitt som får användare att bli mer effektiva
 • Erfarenhet av centraliserad konfigurationshantering, till exempel Ansible eller Puppet
 • Du har bakgrund som systemadministratör med kunskap inom SQL eller NoSQL så som MongoDB, Neo4j, Elasticsearch eller Hadoop
 • Du har erfarenhet inom virtualisering och containerramverk, ex vis VMware vSphere/vCenter, Docker eller Kubernetes
 • Du är en skicklig programmerare inom språk som t.ex. Java, C++, Python, Typescript och JavaScript
 • Erfarenhet av olika övervakningssystem, ex vis Nagios
 • Erfarenhet av att arbeta som fullstacksutvecklare
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en djup teknisk kompetens och som person föredrar att arbeta nära och tillsammans med andra. Du är lättsam, prestigelös, engagerad och tar gärna en aktiv roll i ett team. Du ser det som en självklart att ta ett stort ansvar för tillgänglighet och kvalité i det som utvecklas. Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och integritet.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader
Befattningen är öppen för civila och militära kandidater
Placeringsort Stockholm
Vid eventuella frågor vänligen mejla must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow,
OFR/O - Roger Ericsson,
Försvarsförbundet - Katarina Kruse.
Samtliga nås via växeln, 08-788 75 00.

Ansökan:
Din ansökan består av CV, personligt brev samt referera till eventuella tidigare arbeten som finns tillgängliga i form av projekt, exempelvis på Github.

Ansökan mejlas till must-ledk-hr@mil.se alternativt:

Försvarsmakten Högkvarteret
Lidingövägen 24
Att: Must LedK HR
107 85 Stockholm

Sista datum för ansökan: 2018-08-15, urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga