Försvarsmakten · Publicerad 2 okt

Försvarsmaktens Militärpolisenhet (FM MPE) är en högkvartersenhet som bl.a. ansvarar för utbildning av militärpoliser samt för central funktionsledning, utveckling och uppföljning av militärpolisens verksamhet, såväl nationellt som internationellet. Det vill säga; kvalitétsäkra utbildningar, via uppföljning och stöd bistå ledning av operativt militärpolisverksamhet samt identifiera militärpolisens utvecklingsbehov och leverera bearbetade underlag till HKV. Militärpolisenheten ska särskilt svara för dokumentation och validering avseende utbildning av militärpoliser samt administration av militärpolismän.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utforma, utveckla och ansvara för utbildningsmaterial avseende lagar och förordningar samt egna föreskrifter och instruktioner i samråd internt med Försvarsmaktens olika delar och externa intressenter t.ex. Polismyndigheten och Säkerhetspolisen.
 • Uppföljning av att rättsäkerheten följs av militärpolisorganisationen genom samverkan med bl.a. polis- och åklagarmyndighet.
 • Stödja militärpolisbefäl i vid planering och genomförande av militärpolisens verksamhet vid insats (även övningar) såväl nationellt som internationellt. Stödja militärpolisens insatsförband med juridiskt stöd även "långt fram" om så behövs
 • Stödja och genomföra kompetenshöjande utbildningar för militärpolisofficerare och militärpolismän.
Kvalifikationer
 • Du har flerårig militär alternativt polisiär eller rättsvårdande bakgrund och erfarenhet av operativ verksamhet inom rättsväsendet t ex arbetat som militärpolis, polis, förundersökningsledare, åklagare eller i motsvarande befattning i annan rättsvårdande myndighet.
 • Hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift.
 • Mycket god datasystemkunskap.
 • Goda kunskaper i engelska (tal och skrift).
Meriterande
 • Examen från officers-, polis- eller juridisk utbildning (juristexamen).
 • Dokumenterad pedagogisk erfarenhet av såväl framtagning av utbildningsmaterial som i utbildningssituation.
 • Erfarenhet av stabsarbete och liknande tjänst.
 • Erfarenhet från internationell verksamhet vid militär och/eller civil insats.
 • Körkort B.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har personlig integritet och värderar lojalitet högt. Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfald i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta. Stor vikt kommer att läggas vid personslig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.
Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kan förekomma.

Kontaktpersoner
Förvaltare Torbjörn Blom eller Försvarsmaktens Militärpolischef, övlt Håkan Adén
Kontaktas via växeln 08-584 540 00

Fackliga representanter
OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO-F Catarina Malmrot
SEKO-F Thomas Klasson
Kontaktas via växeln: 08-584 540 00.

Sista ansökningsdatum är 2017-10-26

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
26 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Militär

Inga fler liknande jobb tillgängliga