Försvarsmakten · Publicerad 19 okt

Sekreterare till Försvarsmaktens Högkvarter, Stockholm

Försvarsmakten söker en avdelningssekreterare till Produktionsstabens Marinavdelning vid Högkvarteret

Marinavdelningen leds av Marinchefen och enheten ansvarar för all marin förbandsproduktion och utveckling av de marina stridskrafterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sekreterare kommer dina arbetsuppgifter att famna över ett brett område då befattningen dels stödjer marinchefen dels stödjer avdelningens övriga medarbetare. Inom ramen för chefsstödet organiseras och planeras möten och besök, resehantering och korrespondensstöd. I rollen som avdelningssekreterare innebär befattningen bl.a. att ge avdelningens 25 medarbetare administrativt stöd genom hantering av hemliga skrivelser, beställning av inköp i olika typer av stödsystem och hantering av avdelningens lokaler.

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen eller motsvarande förvärvade kunskaper på annat sätt
  • Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Försvarsmakten
  • God administrativ förmåga
  • God datorvana och goda kunskaper i Officepaketet
  • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Körkort klass B
Meriterande
  • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska
  • God erfarenhet av Försvarsmaktens administrativa system såsom, PRIO, VIDAR m.fl.
Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och flexibel då tjänsten kräver att du på ett lätt sätt kan byta fokus mellan arbetsuppgifterna samtidigt som du levererar högsta kvalitet i jobbet. Du har god förmåga att samordna, strukturera och kommunicera och är lyhörd för verksamhetens krav och arbetssätt samt kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har förmåga att bidra till förändrade arbetssätt genom att kunna arbeta flexibelt även med nya arbetsuppgifter. Tjänsten ställer höga krav på integritet. Vi kommer att lägga särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, din personliga mognad och integritet samt ditt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
C PROD MARIN, kommendör Håkan Magnusson, 0705-930292
Stf C PROD MARIN, kommendör Fredrik Palmquist, 0761-140752

Fackliga kontaktpersoner vid HKV
SACO Camilla Robertsson
SEKO Hans Monthan
OFR/O Arne Nilsson
Försvarsförbundet Pia Almström
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 0851439000.

Övrigt
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62 i Stockholm. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga