Försvarsmakten · Publicerad 10 okt

Din vardag kommer att bestå av planering, genomförande, uppföljning och förändringsledning utav förvaltning inom området SAP HR. Systemlösningen spänner över flera områden, så som PA, OM, DFPS, Resa, Tid, SAP lön, talent med mera. Sektionens medarbetare ansvarar för att förvalta, utveckla och konfigurera Försvarsmaktens SAP HR lösning och du förväntas stötta och driva arbetet mot liggande beställningar, road maps och projekt

Du ansvarar för att:
 • Leda arbetet och ha personal- och ekonomiansvar för din verksamhet, c:a 25 personer både anställda och konsulter
 • Leda det dagliga arbetet inom sektionen samt att driva och utveckla arbetet
 • Planera produktionen och kapacitetsplanera
 • Utveckla, engagera och stötta din personal
 • Bedriva verksamheten i enlighet med fastställda, framtagna rutiner och bestämmelser
 • Kvalitetssäkra och utveckla tjänsterna som är inom ramen för sektionens verksamhet
 • Samverka med externa leverantörer
 • Delta i avdelningens ledningsgrupp och rapportera till avdelningschef
 • Rapportera statistik och nyckeltal
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot Personal/Ekonomi/Datavetenskap eller motsvarande kompetens som bedöms vara likvärdig
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med SAP eller liknande affärssystem
 • Minst 2 års erfarenhet av chefs- och/eller ledarskapsroller
 • Dokumenterad erfarenhet av systemförvaltnin
Önskvärd kompetens
 • Dokumenterad erfarenhet av ITIL är meriterande
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet och system är meriterande
 • Dokumenterad erfarenhet av Human Resources är meriterande
Vi ser gärna att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga, och har ett sinne för detaljer. Ditt ledarskap kännetecknas av prestigelöshet i kombination med personlig integritet och förmåga att skapa delaktighet. Du är en aktiv lyssnare och kan entusiasmera dina medarbetare genom att både stödja och leda dem i deras personliga utveckling, vilket i sin tur höjer medarbetarna och deras förmåga att prestera inom sina respektive arbetsområden.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Fredrik von Feilitzen, 0706-91 72 55

Fackliga representanter
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Övrigt
Tillsvidare med en provanställning på 6 månader.
Arbetsort: Stockholm.
Beräknat startdatum enligt överenskommelse.
Detta är en civil befattning.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Avdelning PRIO (SAP) förvaltning består av fem sektioner och är inne i en spännande förändringsresa då vi sedan en tid tillbaka tagit över helhetsansvaret för produktionen. Nuvarande sektionschef har gått vidare till andra utmaningar inom Försvarsmakten och därför söker vi nu en ny eldsjäl som ska leda sektionen vidare.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga