Försvarsmakten · Publicerad 27 mars 2020

Befattningen erbjuder
Tycker du om att leda och utveckla medarbetare i en i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras? Då är det här en tjänst för dig!

Om enheten
Dokumenthanteringsenheten (DokhE) söker en Sektionschef till Centralregistraturavdelningen med placering i Stockholm.
Enhetens uppgift är att stödja Försvarsmakten i myndighetsutövningen men en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta om hand och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapsstegen fred-kris-krig, nationellt som internationellt. DokhE består av en Centralregistratur uppdelad i tre sektioner, fyra Dokumenthanteringsavdelningar fördelade i landet samt en Utvecklingsavdelning. Totalt 125 personer på 26 orter. På sektionen Centralregistraturen vid Lidingövägen 24 arbetar idag 17 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom din sektion. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras. Du förväntas ha god kännedom om egna verksamheten och att du även kan arbeta operativt vid behov. Som sektionschef har du personal- och verksamhetsansvar, samt ett ansvar för att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs.

Du bereder och stödjer avdelningschefen med operativa och strategiska frågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet. Vid behov medverkar du i övriga verksamheter och uppgifter inom enheten.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning administration, registratur, arkivvetenskap, HR, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Ledarerfarenhet
 • Goda ledaregenskaper
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort är ett krav
Meriterande
 • Ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av ledning i produktionsmiljö
 • Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten i allmänhet
 • Erfarenhet inom dokumenthanteringsområdet
 • Erfarenhet av, och kunskaper om Försvarsmakten
 • God pedagogisk förmåga
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är inte främmande för att arbeta självständigt samtidigt som du är en Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Av andra beskrivs du som lojal, flexibel, noggrann och ordningsam. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmaktens värdegrund bygger på Öppenhet, Resultat och Ansvar - ÖRA, vilken du självklart delar med oss.

För upplysning om befattningen kontakta:
Avdelningschef Centralregistraturavdelningen, Sandra Stevelind. Mobil 0732-95 27 65, mail: sandra.stevelind@mil.se.

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR-S: Pia Almström
Samtliga via Försvarsmaktens växel på tfn 0505-451000

Övrigt
Resor i tjänsten förekommer.
Befattningen: Tillsvidareanställning som inleds med en sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm, Lidingövägen 24
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga