Försvarsmakten · Publicerad 14 okt 2020

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till Sveriges säkerhet? Nu söker vi en strategisk utvecklare till Utvecklingssektionen på Militära underrättelse och säkerhetstjänsten (Must).

Tillsammans med övriga medarbetare på Utvecklingssektionen kommer du att leda och samordna underrättelse- och säkerhetstjänsten i Försvarsmakten. För att lyckas med uppdraget, innebär detta att du kommer samarbeta med andra, både inom och utanför Must. Din roll blir att samordna verksamheter mot sektionens övergripande mål som är att skapa en starkare underrättelse- och säkerhetstjänst.

Kvalifikationer
  • Flera årsarbetslivserfarenhet av planerings och kravställningsarbete på strategisk och/eller operativ nivå
  • Akademisk examen inom relevant område alternativt officersutbildning (genomfört HOP 12 alternativt HOP 1 eller motsvarande)
  • Du är en skicklig kommunikatör både muntligt och skriftligt
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbete med underrättelse- och säkerhetstjänst
  • Erfarenhet från arbete i Försvarsmaktens Högkvarter
  • Erfarenhet av forskning och studier
Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en dynamisk och helhetsbaserad miljö där det är mycket önskvärt att du kan förmedla information på ett pedagogiskt sätt, så att andra förstår och även agerar lösningsfokuserat vid motgångar.

Du väljer gärna vägen som leder till störst mervärde för verksamheten och du söker och vågar pröva nya perspektiv och idéer. Vidare har du inga problem med att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och du prioriterar utifrån helheten. Du arbetar uthålligt över tid, bygger upp och stärker relationer och tar självständiga beslut när det krävs. Det är naturligt för dig att ändra arbetssätt eller förhållningssätt när situationen kräver det.

Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet och noggrannhet.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.
Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal.
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Strategisk utvecklare " i ämnesraden.

Fackliga representanter
Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Andreas Holmberg för OFR/S nås via 08-402 40 11

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga