Försvarsmakten · Publicerad 28 juni

Militärhögskolan Karlberg söker Utbildningsadj med placering vid Utbildningsenheten (Kadettbataljonen) på MHS Karlberg, placeringen är civil och tillsvidare.

På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM. Dessutom har MHS K uppgiften att organisera och genomföra Särskild officersutbildning (SOFU).Parallellt med detta genomför Utbildningsenheten (UtbE) militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. UtbE stödjer FHS i genomförandet av OP främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att genomföra och samordna förmånsfrågor och kursadm med kompaniledning inom kompaniet/utbildningsomgången. Verksamheten inkluderar även stöd och genomförande i samband med övningar, resor, ersättningsärenden och transporter samt materielbeställningar. I arbetet förekommer även uppgifter som informationsansvar i Emilia och stödja kd-bat i kollegium.

Löpande arbetsuppgifter
  • Stödja bataljonen med beställningar och inventering av befintlig materiel.
  • Delta i beställningsarbetet inför praktiska kadettövningar på andra platser i Sverige.
  • Hantera kadetternas förmåner i PRIO och boka förplägnad, boende och resor för kadetternas studietid vid MHS K.
  • Samverka med och stödja andra delar av UtbE med informationsinsatser i Emilia (Intranät) och kursadministrativa uppgifter.
Kvalifikationer
  • Logistik- eller projektledar-utbildning
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort
Meriterande
Erfarenhet från administrativt arbete inom logistikfunktionen

Personliga egenskaper
Du som söker bör kunna arbeta självständigt och ha ett eget driv. Du ska ha god social förmåga och se samarbete som främsta väg framåt för att nå målet. Meriterande är god vana att arbeta i IT-systemet PRIO samt att du har C-körkort. Befattningen ställer höga krav på samverkan såväl internt vid MHS K som externt mellan FM förband och skolor jämte FHS. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämställd arbetsplats.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare från 2018-10-01. Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av C Stödavdelningen Mats Jonsson, tel. 08-514 398 67 alt. 072-187 74 31, mats.1.jonsson@mil.se

Fackliga företrädare
Johan Danko OF Karlberg, tel. 08-514 39 859,
Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43,
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27,
Christer Norman SEKO försvar, tel. 08-514 398 11.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga