Försvarsmakten · Publicerad 9 jan

Avdelningen Relation & Kommunikation på Försvarsmaktens HR Centrum, har som uppgift att genom CRM utveckla riktad personlig kommunikation med målgrupper i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare och därigenom stärka Försvarsmaktens arbetsgivarvarumärke (employer branding). Avdelningens arbete bidrar till att stärka hela "kundupplevelsen". Avdelningen består av cirka 28 personer, medarbetare med och utan militär bakgrund. HR Centrum ligger på Gärdet i Stockholm. Just nu söker vi en webbredaktör till avdelningen. Som webbredaktör kommer du att ha en viktig roll i arbetet att planera och genomföra kommunikation på webben.

Rollen:

Du stödjer arbetet med att ta fram innehåll till Försvarsmaktens webbplats, Jobb & Utbildning. I nära samarbete med marknadskommunikatör ansvarig för webb publicerar och skapar du målgruppsanpassat innehåll. Du samverkar primärt med medarbetare inom avdelningen men är även en viktig kontaktyta mot andra organisationsenheter i Försvarsmakten. I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar, grafiska profil och håller en enhetlig ton och har hög kvalité.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation. Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. Minst ett års erfarenhet av arbete med webbinnehåll. Kunskap om och erfarenhet av arbete med webbpubliceringsverktyg.

Meriterande:

Kännedom om och förståelse för Försvarsmaktens personalförsörjning. Erfarenhet från reklam- och/eller marknadsavdelning. Erfarenhet av reklam-, kommunikations- och kampanjarbete. Erfarenhet av projektledning inom kommunikation/reklam.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som brinner för målgruppsanpassad kommunikation och digital kommunikation i framkant. Du förstår målgruppens behov och på vilket sätt vi skapar ett värde för dem. Du kan med enkelhet formulera texter och budskap som tilltalar en definierad målgrupp. Du som söker denna roll är van att arbeta självständigt och kan driva arbetet framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven och stresstålig person som skapar god struktur. Du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt har förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt. Du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en organisation som är under förändring. Vidare är du relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv. Du har god förmåga att arbeta strukturerat samt en god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt: Tillträde snarast. Befattningen är en tillsvidareanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Avdelningschef Anna Swahn, 072-350 7988 alternativt Marknadskommunikatör webb Claes Askenbom, 0723-967326

Fackliga representanter
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 23 januari 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat för denna befattning

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet