FMV · Publicerad 16 okt

Är du en erfaren ekonom? Här är din möjlighet att kliva in i en affärsrådgivande roll med fokus att skapa förutsättningar för att FMV ska göra goda affärer.

Tjänsten som affärsrådgivare är placerad inom FMV Marknad & Inköp, avdelning Affärsstrategi och metodstöd, vars övergripande målsättning är att driva FMV:s affärsstrategiska agenda, bl. a. genom sammanhållande ansvar för arbete med affärsavtal granskningsverksamhet, leverantörsstrategier, kategoristrategier, samt övriga strategier och ramverk.

Du arbetar tillsammans med andra inom gruppen för Rådgivning och granskning och nära chefen för Affärsstrategi och metodstöd. Stationeringsort för tjänsten är Stockholm.

Du kommer att arbeta nära andra delar av FMV samt leverantörer. Arbetet bedrivs i hög grad självständigt men också i samverkan, t.ex. i olika projektgrupper inom- och utanför myndigheten. Du kommer ha stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen inom arbetsområdet liksom din egen utveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med arbetsuppgifter som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som affärsrådgivare inom revision och granskning
Du ansvarar för och arbetar självständigt med granskningar av kundofferter, skriver granskningsrapporter samt föreslår olika former av affärsupplägg. Vidare stödjer du FMV:s olika anskaffningsprojekt av material och tjänster, som görs för Försvarsmaktens räkning, med affärsrådgivning samt medverkar som förhandlingsstöd i förhandlingar. Du arbetar också i team med att initiera, planera och genomföra årliga förhandlingar med strategiska leverantörer som vi har affärsavtal med. Dessa strategiska leverantörer är (oftast) större börsnoterade företag och affärsavtalen innehåller styrning av affärsvillkor. Du kommer kontinuerligt medverka vid uppföljning och utveckling av dessa affärsavtal. Här ingår att utforma riktlinjer för insamling och bearbetning av data, utarbeta granskningsrapport och beslutsunderlag.

Du utvecklar och utbildar i granskningsmetoder samt ger metodstöd. Du kan även komma att arbeta med frågor rörande internationella försvarsmaterielsamarbeten, som sker både bilateralt och multilateralt, samt medverka i internationella sammanhang.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har universitetsutbildning i ekonomi.
Du ska ha minst fem års arbetslivserfarenhet av t ex controlling och/eller revision. Det är meriterande om du har arbetat med offertgranskning och kalkylering. Du skall ha god analytisk förmåga. Som person är du engagerad och leveransorienterad samtidigt som du är diplomatisk och ödmjuk. Vi värdesätter att du är noggrann, väl medveten om mål och kvalitet samt att du lägger ner stor vikt vid att leva upp till dessa. Vi ser gärna att du är en affärsinriktad och initiativrik person som sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Marie Strömberg (OFR/S), Peter Andersson (SEKO), Johan Krusell (OFR/O) och Thorwald Nilsson (SACO). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna David Moheim, FMV Avdelningschef Affärsstrategi och metodstöd, på telefon 08-782 40 00 (FMV växel).

Sista ansökningsdag är 2018-11-12.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga