FMV · Publicerad 11 jan

Har du erfarenhet av säkerhetsskyddsverksamhet i en större organisation? Vill du leda och utveckla vår säkerhetsskyddsverksamhet som funktionsansvarig? Är du initiativtagande, målinriktad och samarbetar väl i olika sammanhang? Då är detta möjligheten för dig!


Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Förråd, service och verkstäder, FSV, förser Försvarsmakten med ett brett logistiskt stöd i form av materielförsörjning, underhåll och servicetjänster. En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska kunna utföra sina uppdrag. FSV består av drygt 1500 medarbetare.

FSV levererar logistiktjänster inom flera områden - allt från reparationer av stridsfordon, till varierad lagerhållning, samt utförande av en mängd olika servicetjänster. Ledordet i FSVs verksamhet är leverans som innebär rätt sak på rätt plats vid rätt tidpunkt, för att Försvarsmakten ska kunna genomföra sin verksamhet utifrån samhållets krav och förväntningar.

Din roll ingår i avdelningen FSV Ledningsstöd, som ansvarar för styrning, uppföljning och administrativt stöd för verksamheten inom FSV, med direktrapportering till chefen FSV. Inom avdelningen finns experter inom bl.a. Miljö, Säkerhetsskydd, Kvalitet och IT. Arbetet präglas av en hög ambitionsnivå samt ett prestigelöst arbetssätt.

Ditt arbete som funktionsansvarig säkerhetsskydd
Som ansvarig för funktionen säkerhetsskydd inom FSV företräder, sammanhåller och utvecklar du säkerhetsskyddsverksamheten inom verksamhetsområdet FSV. Det innebär att du leder och ansvarar för utveckling och förvaltning inom funktionens område samt säkerställer att relaterade regelverk och legala krav följs inom FSV.

Du har en rådgivande och utbildande roll avseende säkerhetsskydd och företräder FSV i säkerhetsskyddsrelaterade frågor, både operativt och strategiskt. I rollen stödjer du såväl chefer som projekt vad gäller kunskap, analyser och säkerhetsskyddsfrågor. Analyserar och delger hotbilder samt ser till att rätt skyddsnivåer uppnås för att hantera skyddsvärden samt följer upp fastställda kravnivåer.

Du representerar FMV och FSV vid säkerhetsrelaterade frågor vilket innebär samarbete inom och utom myndigheten. Du funktionsstyr totalt ca 10 medarbetare inom FSV säkerhetsskydd, varav ni är tre stycken inom avdelningen. Utgångspunkten är att tjänsten är placerad i Stockholm.

Våra krav och förväntningar på dig
Du har en akademisk utbildning eller motsvarande kompentens förvärvad inom området. Vi ser gärna att du har genomgått Försvarsmaktens säkerhetschefsutbildning eller en likvärdig civil säkerhetsutbildning.

Du har tidigare arbetat med säkerhetsskyddsrelaterade krav, gärna på strategisk nivå, och har god kunskap om säkerhetsskyddsfrågor. Du har kunskap om lag- och avtalstolkning generellt och särskilt relaterat till säkerhetsområdet. Vi ser att du har erfarenhet av analytiskt arbete, och även skapande av kvalitativa rapporter, som leder till verksamhetsutveckling och omhändertagande av goda riskperspektiv. Vi önskar att du tidigare tjänstgjort i en ledande befattning och ser gärna att du har erfarenhet av att hålla utbildningar i olika sammanhang.

Dina goda kunskaper om samhällets myndighetsstyrning och försvarsmyndigheternas verksamhet i fred, kris och krig kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som funktionsansvarig. Du kommunicerar obehindrat på svenska och vid behov engelska, både i tal såväl som i skrift. Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass varvid registerkontroll kommer att genomföras.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en helhetssyn samt är strukturerad och målinriktad. Du tar ansvar för din uppgift samtidigt som du har en god förmåga att leda, samarbeta med och motivera andra. För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara stabil och kunna ta initiativ samt ha gott omdöme med en flexibel och problemlösande förmåga.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. I ansökan eller urvalsfrågan vill vi även att du kortfattat svarar på "Vad är säkerhetsskydd för dig?".

Vid frågor om tjänsten ber vi dig i första hand kontakta Daniel Hallberg, Funktionsansvarig säkerhetsskydd FSV, 08-782 40 00 (FMV växel), alternativt Stefan Öhlund, C FSV Ledningsstöd, 08-782 40 00 (FMVs växel).

Våra fackliga företrädare är: För Saco-S Venera Bergsten, för OFR/O Anders Johansson, för OFR/S Håkan Antonsson och för SEKO Gerard Woll. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMVs växel).

Sista ansökningsdag är 2018-02-21.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT