FMV · Publicerad 21 dec

Vad kan vi erbjuda dig?
FMV levererar försvarslogistik till Försvarsmakten. Bland annat genom att genomföra komplexa upphandlingar, som till exempel av helikoptrar, ubåtar, flygplan och stridsfordon. Hos oss får du möjlighet att arbeta med uppgifter som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Tjänsten som finansiell analytiker är placerad inom FMV Marknad & Inköp på avdelningen Affärsstrategi och metodstöd. Avdelningsövergripande uppgift är att driva FMV:s affärsstrategiska agenda, genom att vara sammanhållande för myndighetens arbete med strategier, granskning, metodutveckling och analysförutsättningar gentemot marknaden, samt sammanhålla ramverk inom det kommersiella området. Här bedrivs ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att säkerställa att FMV ständigt strävar efter att vara Sveriges ledande myndighet på upphandlingar.

Det strategiska arbetet säkerställer affärsmässighet och kostnadseffektivitet i all anskaffning. Marknad och inköp (M&I) karaktäriseras av ett starkt mandat för kommersiella frågor i hela verksamheten och leder arbetet med hur FMV agerar mot marknaden.

M&I skall säkerställa affärsmässighet och kostnadseffektivitet i kommande anskaffningar genom kvantifiering av finansiella risker och möjligheter till riskminimering.

Ditt arbete som finansiell analytiker
Som analytiker med inriktning finansiell analys och simulering är ditt mål att åstadkomma den mest gynnsamma kommersiella lösningen för vår ägare och våra kunder.

Rollen innebär att på bästa sätt identifiera och omhänderta aktuella finansiella risker, så som index och valuta, i kommande kund- och leverantörskontrakt.

Analytikern har följande primära ansvarområden:
  • Skapa och vidmakthålla gemensam finansiell databank och framtagning av indexprognoser (svenska och utländska).
  • Genomföra finansiella simuleringar och identifiering av risker i stora enskilda affärer.
  • Finansiella simuleringar och identifiering av risker per kund, anslag, leverantör mm
Våra förväntningar på dig
Vi söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi, matematik, teknik, statistik eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. Du har Minst 4 års erfarenhet av affärsanalys och finansiell simulering. T ex erfarenhet från att identifiera, utvärdera och följa upp risker avseende index och valuta i affärer.

Du kommer att ge stöd till verksamheten i riskrelaterade frågor genom att hålla utbildningar, utföra riskanalyser och bistå med goda råd och metodutveckling. Rollen innebär visst arbete med styrning och kontroll inom det finansiella området. Eftersom du kommer agera specialist inom dessa frågor krävs att du har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift.

Du är analytikskt lagd och bör ha
  • mycket goda kunskaper i Excel
  • goda kunskaper om ekonomiska analyser - prognoser - simulering på totalnivå
  • goda kunskaper om statistikmetoder
Kunskaper om upphandling är meriterande.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Våra fackliga företrädare är Marie Strömberg (OFR/S), Peter Andersson (SEKO), Johan krusell (OFR/O) och Thorwald Nilsson (SACO). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV vxl).

Vid frågor om tjänsten kontakta David Moheim, FMV Tf avd.chef Affärsstrategi och metodstöd, tel 08-782 40 00 (FMV vxl).

Sista ansökningsdag är 2017-01-24.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga