Fastighets AB Stenvalvet · Publicerad 30 nov

Vill du arbeta på ett stabilt och trevligt företag med nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm? Fastighets AB Stenvalvet erbjuder dig en ny utmaning med fokus på kvalificerad redovisning, bokslut och årsredovisningar för ett antal fastighetsbolag inom koncernen.Urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad bolagsekonom ingår du i en grupp på 6 st ekonomer och är ansvarig för en region där du sköter redovisningen för 20-25 fastighetsbolag. I detta ingår i huvudsak:
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Upprättande av årsredovisningar
  • Att vara behjälplig vid hanteringen av fastighetsmoms, skatt -och inkomstdeklarationer
  • Att ta fram underlag inför budget och prognos
  • Kontakter med revisorer och rapportering till myndigheter
I tjänsten ingår nära samarbete med andra bolagsansvariga men även med assistenter, förvaltare och regionchefer som sitter lokalt ute på regionerna. Det innebär att man en gång i kvartalet får möjlighet att komma ut till våra lokalkontor, knyta närmare samarbeten och arbeta där någon dag.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med flerårig erfarenhet och gedigen kunskap inom redovisning som behärskar att självständigt göra egna bokslut och årsredovisningar. Du kan t ex ha arbetat i en koncern där du skött redovisningen för ett flertal dotterbolag. Tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen är ett plus men inget krav. En möjlig bakgrund är även från redovisningsbyrå.

Lämplig utbildningsbakgrund är gymnasieutbildning eller motsvarande inom ekonomi gärna med relevant påbyggnad inom redovisning. Du bör vara en van användare av Excel och vi ser gärna att du har generell hög IT-mognad samt är IT-intresserad.

För att passa in i gruppen bör du vara en öppen och jordnära person som trivs i en miljö där man hjälps åt och tar ett gemensamt ansvar. Tjänsten i sig kräver en noggrann person som levererar kvalitet och upprätthåller en god kommunikation med sin omgivning.

+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt ett hundratal fastigheter med en area av ca 610 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 11 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som äldreboende, rättsväsende, vård, skola m.m. och det är företrädesvis stat, kommun och landsting som är hyresgäster och utförare. Staten står för cirka 36%, kommun och landsting står för cirka 37% och övriga utförare av samhällsservice för 27% av hyresintäkterna.

Fastighetsbeståndet är fördelat på i huvudsak tre olika regioner; Nord, Mitt och Syd. Stenvalvets ägare är fem långsiktiga institutionella investerare; AI Pension, Alecta, Kyrkans Pensionskassa, Kåpan Pensioner och Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Vi arbetar för att skapa goda och långsiktiga relationer till våra hyresgäster och verksamheter. Vi finns på plats lokalt, månar om korta beslutsvägar, tillgänglighet samt att ge våra hyresgäster snabb återkoppling. Vårt arbete och relationer till såväl hyresgäster, utförare som ägare präglas av långsiktighet, lyhördhet och omsorgsfullhet
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi