Fazer Food Services · Publicerad 25 apr 2019

Vi söker nu en strategisk och operativ IT Solutions Architect Manager till Fazer Food Services. Du kommer ha en dynamisk och viktig nyckelroll där du identifierar och utformar tekniska lösningar som hjälper verksamheten att finna nya affärsmöjligheter och nå sina mål. Har du ledarerfarenhet, en passion för lösningsarkitektur, och är prestigelös och relationsskapande? Då kan detta vara rollen för dig!

Om tjänsten

Som IT Solutions Architect Manager kommer du att ansvara för IT-frågorna inom Fazer Food Services. Rollen är både strategisk och operativ, där du ansvarar för alltifrån IT:s road map och de tekniska investeringarna, till att granska och svara på verksamhetskrav.

I rollen ingår att:
  • Optimera användningen av systemstöden
  • Kravställa leverantörer
  • Granska och svara på verksamhetskrav för att säkerställa att förväntningar och nuvarande/framtida ICT-kapacitet linjerar
  • Ge förslag på vilka strategiska, tekniska investeringar som bör göras för att utveckla arkitekturen
  • Inom den överenskomna arkitekturen definiera och utforma tekniska lösningar för att hjälpa verksamheten nå sina affärsmål
  • Utveckla, testa och implementera tekniska lösningar och rapportera om leveranskrav för att säkerställa att lösningar genomförs som förväntat
  • Kommunicera, koordinera och samarbeta med både koncernfunktioner såväl som operativa chefer och funktioner
  • Planering och prioritering av resurser
I rollen har du även personalansvar över ett mindre team.

Tjänsten är placerad på Fazers kontor i Lindhagen i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har minst 5 års erfarenhet av verksamhetsnära IT, sannolikt som arkitekt eller IT-projektledare med ett organisationsövergripande perspektiv. Du har tidigare arbetat med strategiska projekt och verksamhetsutveckling kopplat till IT. Erfarenhet från bolag med geografiskt spridda enheter och/eller transaktionsintensiva organisationer är mycket meriterande.

Vi söker dig med goda kommunikativa färdigheter och som kan utveckla relationer på flera nivåer i organisationen. Du har förmågan att sätta olika intressenters behov i en större kontext och bidra till att skapa konsensus kring beslut och riktning. För att lyckas i rollen behöver du ha ett eget driv och ett intresse av att arbeta med långsiktig planering av system och helheter och samtidigt kunna arbeta verksamhetsnära/operativt. Erfarenhet från arbetsledande roller som exempelvis projektledare, team lead eller motsvarande är ett krav. Erfarenhet från ledarroller med personalansvar är starkt meriterande.

För att snabbt få en verksamhetsförståelse ser vi gärna att du har erfarenhet av branscher så som restaurang, hotell, eller liknande.

Akademisk examen inom relevant område samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning för rollen. Kunskaper i svenska är starkt meriterande.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar bolaget med Level Executive. Vänligen sök tjänsten via genom att klicka på ansök-knappen här intill. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Alexandra Tihinen på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: architecture, solutions architect, arkitekt, lösningsarkitekt, IT, chef, manager
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Närhelst någon tar sig tid att njuta av våra produkter eller tjänster, känner och upplever de den kärlek och omsorg vi adderar till allt vi gör. Vår mission - Mat med mening - förverkligas av 15 000 medarbetare runtom på våra många hållbara och innovativa verksamheter. Vi har expanderat från våra nordiska rötter till att bli ett internationellt företag och vi är redo för att fortsatta växa globalt. Om du delar vår passion, kommer du att hitta ditt perfekta jobb hos oss. Läs gärna mer om Fazer på www.fazer.se.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler jobb från Fazer Food Services tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga