Finance Recruitment · Publicerad 16 apr 2020

Söker du en bred och affärsnära roll där du får möjlighet att vara en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Är du driven, affärsmässig och gillar att jobba med förändringar? Då är detta en tjänst för dig!

Vi söker nu en Business Controller till APL som vill jobba affärsnära. Som Business controller hos APL arbetar du mer som en Finance Business Partner där du kommer stötta och vara sparringpartner till ett av bolagets affärsområden samt delar av support- och leveransorganisationen. Som Business Controller kommer du att ingå i ledningsgrupperna för de enheter du stöttar och där förväntas du arbeta proaktivt i både operativa- och strategiska frågor. Tillsammans med resten av Finance teamet bidrar du till att förbättra processer och utveckla affärsstyrningen. Rollen rapporterar till CFO.

Arbetsbeskrivning
 • Delaktig i strategiprocessen samt budget och prognosprocessen
 • Följa upp, analysera och kommunicera finansiella mål samt föreslå åtgärder
 • Utveckla kostnadskontrollen och stärka det ekonomiska kunnandet i organisationen
 • Aktivt deltagande i ledningsgruppsarbete för de enheter rollen stöttar
 • Ansvarig för delar av investeringsportföljen inklusive ansvar för investeringsprocessen
 • Utveckla rapportpaket och KPI:er.
 • Upprättande av business case och ekonomiska beslutsunderlag
 • Generell ekonomisupport, analys och uppföljning
 • Rapportering av månatliga utfall mot budget/prognos till respektive enhet
 • Delta i gemensamma utredningar och projektarbeten inom APL
Vem söker vi?

Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning tex Civilekonom
 • Minst 5 års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete
 • Är en van användare av office-paketet och framförallt en avancerad användare av Excel
 • Har ett generellt systemintresse och van att arbeta med BI-verktyg
 • Tidigare erfarenhet från tillverkande industri och/eller vana att jobba med investeringsuppföljning är meriterande men inget krav.
Som person är du analytisk, strukturerad och pedagogisk samt har förmågan att förklara ekonomi för "icke ekonomer". Du trivs i en drivande och självständig roll med många kontaktytor och motiveras av att arbeta affärsnära. För att passa i rollen behöver du ha koll på detaljerna samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och förståelse för beroendena inom organisationen. Du har en vilja att förstå och påverka och tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en bred och utvecklande roll med stort affärsfokus och många kontaktytor.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall så snart du har möjlighet då löpande urval kommer att ske. Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se vid eventuella frågor.
Sökord: ekonomi, stockholm, business controller, redovisning
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs 489 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga