Finance Recruitment · Publicerad 26 sept 2019

IT-Ekonom som trivs med att vara länken mellan ekonomi och IT till AFA Försäkring

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Gillar du att kombinera siffror med teknik? Trivs du med att ta ansvar och är strukturerad? Vill du utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker!

På AFA Försäkrings Ekonomienhet arbetar 37 medarbetare. Ekonomienheten är ett bollplank för hela AFA Försäkring i ekonomiska frågor. Ekonomi består av fyra avdelningar; Redovisning & controlling, Ekonomiadministration, Kontorsservice och Skanning. Till avdelningen Redovisning & Controlling söker vi nu en IT-ekonom och du blir en av sju medarbetare. Tjänsten som IT-Ekonom är en viktig och central funktion inom avdelningen. Avdelningen arbetar med bolags- och koncernredovisning, period- och årsbokslut, bolagsskatter, Solvens 2 och annan myndighetsrapportering samt uppföljning och planering av budgeten.

Vad du kan förvänta dig
Du blir en av två IT-ekonomer på avdelningen. Ni kommer att ha ett tätt och nära samarbete men kommer ha ansvar för olika system inom Ekonomienheten. Du kommer att vara delaktig i olika projekt som rör teamets arbetssätt, på såväl lång som kort sikt. I din roll ansvarar du för att leda olika utvecklingsprojekt i syfte till att förbättra och effektivisera gruppens arbete. Rollen ger dig en fantastisk möjlighet till att använda dina kunskaper inom såväl ekonomi som IT-området.
Din roll blir att agera som spindeln i nätet mellan Ekonomi, IT och våra systemleverantörer. Du kommer att ansvara för kravställning och exekvering av nya processer, system och arbetssätt. Med detta menas att du bland annat kommer att:

· Parametersätta, konfigurera och förvalta system inom redovisning & controlling
· Hantera och ansvara för integrationer mellan ekonomisystem
· Agera länk mellan avdelningen och IT
· Utföra testarbeten i ekonomisystemen
· Delta i olika förbättrings- och utvecklingsprojekt
· Klicka här för att möta Sara som jobbar på vår ekonomiavdelning

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som är civilekonom med erfarenhet inom controllingområdet, gärna från bank och/eller försäkring. Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomi med inriktning mot IT och även har ett brinnande intresse och erfarenhet av system- och processutveckling. Vi ser det som en fördel om du har jobbat inom Hypergene och har erfarenhet av att skriva kravspecifikationer till en IT avdelning.

För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du har ett analytiskt, strukturerat och noggrant arbetssätt. Eftersom du kommer arbeta i ett team inom avdelningen och ha ett brett kontaktnät ut mot verksamheten är det viktigt att du har en god känsla för service och lätt för att samarbeta med andra. Vidare trivs du med att ta ett stort eget ansvar och vara med och utveckla verksamheten.

Detta kan vi erbjuda dig
Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av AFA Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete.

Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar AFA Försäkring med Finance Recruitment. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jelena Kitanovic på telefon 0700-10 59 06 eller mail jelena.kitanovic@financerecruitment.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 25 oktober. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12

Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga