Finance Recruitment · Publicerad 18 mars 2020

Dags att byyta jobb inom ekonomi?

Trivs du i ett stabilt företag med miljö och hållbarhet högt upp på agendan? Söker du en nyckelroll inom koncernredovisning? Är du en värderingsstyrd person med driv som söker en roll innehållande stort ansvar och möjlighet till utveckling av rutiner och system? Då kan det vara dig vi söker!

Jobba för framtiden redan idag
Preem vill driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle och verksamheten expanderar.

Som Koncernekonom ingår du i avdelningen Bokslut & Extern Rapportering inom Preems ekonomiavdelning där du blir en del av en grupp som idag består av 10 personer. Gruppens huvudsakliga ansvarsområden är att konsolidera alla bolag inom koncernen samt att upprätta årsredovisningar och externa rapporter. Gruppen jobbar löpande nära verksamheten och bidrar till att säkerställa att nya bolag införlivas i koncernen på ett smidigt sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvara för att upprätta den månatliga koncernredovisningen för Preem Group och Corral Group (inklusive konsolidering)
 • Leda Preem i redovisningsfrågor vid upplägg av nya affärsmodeller eller rapporter från andra länder
 • Analysera och säkerställa kvalitén på inrapporterade siffror från dotterbolagen
 • Medverka vid företagsförvärv avseende prognostisering av värdering mm
 • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsarbete och säkerställa att gällande lagar och rekommendationer efterlevs
 • Ansvara för underhåll och uppdatering av bolagets konsolideringssystem
 • Löpande bidra till ständig utveckling (bl a genom internkontroller och uppdatering av rutiner)
Du rapporterar till, och arbetar nära, Avdelningschefen för Bokslut & Extern Rapportering.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande, och inkluderande efter som de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Placering i Stockholm (Stadshagen).

Har du den här bakgrunden?
 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi/redovisning
 • Gedigen erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering från börsnoterat och/eller internationellt bolag
 • Mycket goda kunskaper i IFRS
 • Baskunskaper inom bolagsbeskattning
 • Goda kunskaper i Excel
 • Systemintresse
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
Meriterande:
 • Erfarenhet från revisionsbyrå
 • Erfarenhet av affärssystemet M3.
Är det här du?

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. I rollen som koncernekonom behöver du vara noggrann och strukturerad och ha en mycket god analytisk förmåga. Du har goda ledaregenskaper, är engagerad och målinriktad samt har en förmåga att lyfta blicken och inte fastna i detaljer. Du har ett tydligt lösningsfokus och är van vid en föränderlig verksamhet. Tjänsten innefattar många olika kontaktytor i det dagliga arbetet varför det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att erbjuda din omgivning god service. Du trivs att samarbeta i team samtidigt som du har förmågan att driva ditt arbete självständigt.

Intresserar denna roll dig?

I denna rekrytering samarbetar Preem med Finance Recruitment. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Sjöberg på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 15 april 2020.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade I Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja perår. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner I Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på www.preem.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 maj 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga