Finance Recruitment · Publicerad 28 sept

Finance Recruitment söker nu för kunds räkning en engagerad och målmedveten
Redovisningsansvarig som kommer ansvara för Norden. I denna roll kommer du arbeta på ett lönsamt, internationellt och expansivt bolag med välkända produkter samt ges möjlighet att växa tillsammans med bolaget. Som Redovisningsansvarig kommer du att arbeta med löpande redovisning, avstämningar, bokslut, årsredovisningar samt viss rapportering för bolagen i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Ekonomiavdelningen består idag av 4 personer fördelade på CFO, Business Controller, Ekonomiassistent och Redovisningsansvarig som har ett nära samarbete med bolagets shared service center (SSC). Rollen är placerad på kontoret i Stockholm och rapporterar till CFO.

Arbetsbeskrivning
 • Kontinuerligt arbeta med att förbättra effektiviteten och processerna inom ekonomifunktionen, och samarbetet med SSC och övriga avdelinger i bolaget (lokalt och globalt)
 • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar för de nordiska länderna
 • I samarbete med SSC säkra hög kvalitet i alla områden inom ekonomifunktionen, och att alla deadlines nås
 • Ansvara för moms- och skattefrågor samt upprätta deklarationer (samarbete med SSC)
 • Löpande redovisning och avstämningar
 • (elektronisk rapportering i Assurenet)
 • Löpande rapportering
 • HR relaterade administrativa uppgifter som t.ex lön. (outsourced, men bolagets kontaktperson till leverantören), pension, och tjänstebilar
 • Tillsammans med CFO vara kontaktperson mot revisorerna
 • Denna position bygger på frihet under ansvar vilket möjliggör arbete hemifrån exempelvis en dag i veckan
Profilbeskrivning
 • Relevant utbildning från Universitet/Högskola eller motsvarande kunskaper från arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete inom redovisning, gärna från revisionsbolag eller redovisningsbyrå
 • Erfarenhet av att arbeta nordiskt och mot ett Shared Service Center anses meriterande
 • Är förtrogen med svenska redovisningsregler och gärna IFRS samt har du erfarenhet av dansk, norsk eller finsk redovisning anses det meriterande
 • Har goda kunskaper inom skatt och moms
 • Erfarenhet av SAP anses meriterande
Som person är du van vid att arbeta självständigt, har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Vi ser att du är mycket engagerad, dedikerad och drivande i ditt arbete, och konstant har fokus på att förbättra och effektivisera processer. Du är naturligtvis noggrann och har en god struktur i ditt arbete.

Det är mycket viktigt at du är engagerad i att bolaget som en helhet, administrativt fungerar på ett effektivt och korrekt sätt, och inte bara fokuserar på ekonomifunktionen, men alla områden i bolaget.

För att trivas hos oss bör du vara prestigelös och lösningsorienterad och vara beredd på att arbetsuppgifter och ansvarsområden kan ändras flera gånger under kort tid då bolaget är i en expansionsfas.

Allergan plc, med Huvudkontor i Dublin, Irland, är ett globalt läkemedels företag, och ledande inom en ny branschmodell - Growth Pharma. Allergan är inriktade på utveckling, produktion och kommersialisering av brandade läkemedel, medicintekniska produkter och biologiska produkter för patienter i hela världen. Allergan marknadsför en portfölj av ledande varumärken och best-in-class produkter för det centrala nervsystemet, ögonvård, neurologi, medicinsk dermatologi, medicinska estetik, bröstrekonstruktion, bröstestetik och urologi.

På över 100 marknader över hela världen saluför Allergan produkter som ger kunderna mervärde, tillgodoser ouppfyllda medicinska behovochökar patienternas livskvalitet.

Allergan har ungefär 16.000 anställda över hela världen och en försäljning på över 15 miljarder dollar. Huvudkontoret för Allergan Sverige ligger i Stadshagen i Stockholm. Vi har idag ca 85 anställda i Norden och omsätter ca 60M USD men fortsätter att ha en snabbväxande anställningstakt.

Vill du vara med om en spännande resa på det expansiva läkemedelsbolaget Allergan så ansök idag!

Skicka din ansökan i Word till philip.dufwa@financerecruitment.se och märk den med: Redovisningsansvarig till expansivt läkemedelsbolag, ref 328.

Sökord: ekonomi, stockholm, redovisningschef, redovisningsansvarig, redovisning, norden, nordic, accounting manager, senior accountant, IFRS, K3, SWE Gaap
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se
+ Läs mer om företaget