Fjärde AP-Fonden · Publicerad 28 sept

Vi söker nu en driven och engagerad controller till ett långt och spännande vikariat hos vår kund Fjärde AP-fonden.

Tid:

Start 1 december och pågår till maj 2018

Omfattning:

Vikariat, önskvärt 75%

Beskrivning av uppdraget/vikariatet:

Avkastning, Risk & Kontroll (ARK) som består av 8 personer, behöver nu förstärkas med en vikarie för nuvarande Controller inom Riskkontroll. Avdelningen ligger organisatoriskt direkt under VD och den nya personen kommer att rapportera till Risk Control Officer (vilken är underställd Chef ARK).
  • ansvara för löpande limituppföljning och kontroll av viss stamdata.
  • ansvara för limituppsättning i portföljförvaltningssystem samt handlarsystem
  • ansvara för uppföljning gällande efterlevnad av placeringsregler för externa mandat
  • vara delaktig i processer för nya motparter, instrument och marknader.
  • kontinuerligt kvalitetssäkra organisationens rutiner och processer tillsammans medRisk Control Officer
  • proaktivt komma med förslag till förändringar och förbättringar.
  • arbeta med projekt och utredningar inom området.
Kulturen

Kulturen kännetecknas av öppenhet, god stämning och högt i tak. Du kommer till en mindre organisation med färre människor med fördelen att du här kommer att få ta ett helhetsansvar i både större och mindre frågor.

Din bakgrund:

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller har motsvarande utbildning. Önskvärt är att du har erfarenhet från något av de större revisionsbolagen samt arbetat ca 1-2 år inom revision, gärna med inriktning mot finansiella institut som t.ex. bank, kapitalförvaltning eller liknande. Har du dessutom erfarenhet från en controllertjänst inom finans ses detta som meriterande.

Då IT kommer vara ett viktigt verktyg i ditt granskande/utredande arbete är god kunskap och intresse inom detta ett plus. Erfarenhet från system som SimCorp Dimension och Bloomberg AIM är ett extra plus då Fjärde AP-fonden använder sig av dessa system.

Din profil:

Som person är du driven och initiativtagande samt har en förmåga att söka upp nya projekt självständigt. Du har en hög integritet och känner dig bekväm med att ha en granskande och ifrågasättande roll. Du har en god förståelse för vad det innebär att vara en del av en oberoende och uppföljande enhet och är inte rädd för att ta eventuella konfrontationer som kan uppstå. Du har en social förmåga och drivs av att arbeta i team samt att samarbeta med andra människor. Du är mycket ansvarstagande, strukturerad och noggrann med en analytisk ådra. Vidare är du bekväm i din kompetens som controller och drivs av att arbeta med uppgifter av varierande komplexitet.

Ansökan:

I detta uppdrag samarbetar Fjärde AP-fonden med SJR. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via SJR hemsida www.sjr.se.

Vid frågor kontaktar du Therese Kraft 076-879 91 95, therese.kraft@sjr.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fjärde AP-fonden är en av fem buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet. Buffertfonderna, som innefattar Första-Fjärde och Sjätte AP-fonderna, bildades år 2001 och är statliga myndigheter under Finansdepartementet. Fjärde AP-fondens uppdrag är att, genom förvaltning av fondkapitalet, skapa bästa möjliga avkastning över tiden och därmed bidra till pensionssystemets stabilitet. Fondkapitalet uppgick, vid senaste årsskiftet, till 310 miljarder kronor. Fjärde AP Fonden har ett femtiotal medarbetare och har sina kontorslokaler i centrala Stockholm.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga