Fjärde AP-fonden · Publicerad 19 mars 2019

Gazella rekryterar nu en initiativtagande Redovisningsekonom till Fjärde AP-fonden, en av Sveriges fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet med uppgift att förvalta det allmänna buffertkapitalet. Deras uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom ett långsiktigt perspektiv och med ett högt ansvarstagande som ägare. Som Redovisningsekonom på Fjärde AP-fonden ingår du i en avdelning om 13 medarbetare där du tillhör teamet Finance. I tjänsten har du fullt ansvar för bolagets löpande redovisning och arbetar nära bolagets Senior Financial Manager. Du kommer att arbeta i en roll med olika kontaktytor och kommer att vara drivande i att utveckla din roll. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag.

Din utmaning
  • Ansvara för bolagets löpande redovisning, fakturahantering samt daglig kassaavstämning
  • Kvartalsvis momsrapportering.
  • Arbeta med månads-, del- och årsbokslut.
  • Framställa och analysera kostnadsrapporter samt bidra i fondens budgetarbete.
  • Aktivt delta i förbättringsarbete av befintliga rutiner inom området Finance för att möjliggöra ett så effektivt arbetssätt som möjligt.
  • Arbeta med utveckling och förbättring av bolagets affärssystem.
Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en akademisk examen alternativt annan relevant utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har arbetat brett med redovisning tidigare samt att du har erfarenhet från den finansiella sektorn. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling, men det är inget krav. För att vara lämplig i rollen har du arbetat med fakturahantering, löpande redovisning och är självständig i bokslutsarbete. Du uttrycker dig väl på svenska och har goda kunskaper i Excel och ett intresse för affärssystem. Där erfarenhet från Visma och Dimension är meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi gärna att du är självgående, flexibel och noggrann med en förmåga att se hela processen och föreslå lösningar och förbättringar i arbetet. Tjänsten förutsätter att du är social och tydlig i din kommunikation samt tar eget initiativ och ansvar i din roll. Vidare ser vi att du är en prestigelös person som både uppskattar och bidrar till ett gott lagarbete.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Rebecca Benholm.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fjärde AP-fonden
AP4 förvaltar drygt 350 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.
AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2018 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankade de AP4 som nummer 1 av 100 globala pensionsfonder.
Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga