Fortum Värme · Publicerad 17 nov

Som projektcontroller med inriktning mot planering arbetar du i tätt samarbete med våra projektledare som driver projekt på de olika kraftvärmeverken i Stockholmsområdet.

I din roll bidrar du till att projektet levererar enligt utsatt tidplan och budget och du driver projektets planeringsarbete och metodik. Du kommer att komma i kontakt med många olika delar av organisationen och får ett brett kontaktnät inom och utanför Fortum Värme.
Du tillhör Projekt- och portföljstyrningsenheten som idag består av 6 projektcontrollers.

I din roll som projektcontroller arbetar du med att:
  • Säkerställa att projekt följer Fortum Värmes processer för projektgenomförande och projektstyrning.
  • Kontinuerligt uppdatera tidplanen under projektets gång och genomföra analyser för att identifiera projektrisker och möjligheter.
  • Stödja projektet med budgetering, kostnadsuppföljning samt prognostisering. Proaktivt föreslå åtgärder för att projektet ska kunna nå sina tid- och kostnadsmål.
Vi erbjuder dig

Du kommer att arbeta på ett företag som nu tar sats för att öka den redan höga andelen förnybar och återvunnen energi och strävar efter att vara föregångare i branschen vad gäller hållbarhetsfrågor i ett brett perspektiv. Vi har flera stora utmanande investeringsprojekt framför oss som kommer att ställa särskilda krav på vår verksamhet med avseende på projektcontrolling, tidsplanering, utbildning av projektledare i vår projektmodell samt vidareutveckling av våra processer för investeringar, projekt och inköp.

Fortum Värme strävar efter att vara föregångare i branschen att driva och leda projekt i en miljö där individen och teamet växer och utvecklas tillsammans.

Dina kvalifikationer

Du har troligen en ingenjörs- eller ekonomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du är en skicklig projektcontroller med erfarenhet av projektplanering och har goda kunskaper i projektmetodik, gärna PMI, samt har en god presentations- och kommunikationsförmåga.

Du är en lagspelare som samarbetar väl med projektledare och projektmedlemmar. Du kan också utmana och ställa rätt frågor till projektledare för att belysa utmaningar och risker i tidplaner och projektbudget, samt föra konstruktiva diskussioner med externa partners/leverantörer vid avstämning och uppföljning av kostnader. I större projekt har du förmågan att kunna leda och coacha andra controllers och planerare, och även kunna koordinera och coacha projektadministratörer för stöd med projektadministration.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Kontakt
Mejla Anders Marcusson
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga