Fortum · Publicerad 8 dec

På Fortum är vi mitt i en omvälvande och spännande resa för att uppnå vår vision om att vara en "Forerunner in clean energy" - kom med på vår resa och bli en del av framtiden!

Till funktionen Customer Management IT Sverige (CM IT) inom Fortum IT söker vi en IT-arkitekt som i viss omfattning kommer att arbeta med IT-systemförvaltning. CM IT ansvarar för kundnära IT-lösningar både B2C och B2B och omfattar både front- och back-end-lösningar.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Du är en stjärna på att omsätta verksamhetens krav till praktiska lösningar genom smart design med dagens bästa IT-lösningar. Du kommer framförallt att ta rollen som lösningsarkitekt men även agera verksamhets-, Enterprise- och integrationsarkitekt i samarbetet inom IT-organisationen och med Fortums verksamhetsområden. Merparten av all utveckling sker i projekt där du kommer att ha nära samarbete med projektledare, IT-systemansvariga, processansvariga m fl.

Tillsammans med oss kommer du att arbeta i en utvecklingsintensiv miljö och skapa energibranschens bästa kundlösningar. Fortum satsar framtidsinriktat där området Customer Management har en central roll. Du kommer att erbjudas stort ansvar och ditt arbete kommer att ha stor betydelse för de vägval vi gör.

Utbildning/erfarenhet
  • Högskoleutbildning inom IT samt arbetslivserfarenhet som IT-arkitekt eller i liknande roll där du erhållit goda kunskaper som lösningsarkitekt.
  • Certifieringar inom IT-arkitektur är meriterande t ex Open Group, Dataföreningen.
  • Du innehar en bred teknisk kompetens med god förståelse för komplexa IT-miljöer.
  • Erfarenhet av att arbeta med analys, krav- och designarbete samt test och realisering för BPM, MDM och SOA.
  • Goda kunskaper inom IT-infrastruktur, IT-plattformar, systemintegration och middlewarelösningar, SOAP, SQL-databaser och TOGAF.
  • Erfarenhet och kunskaper inom online-utveckling och applicering av tekniker såsom RESTful, SPA web, React.js, Heroku, Scala, Java, Play, OpenIDConnect.
  • Erfarenhet och kunskap inom IT-systemförvaltning med ramverken ITIL och COBIT är meriterande.
  • Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift, kunskaper i finska är meriterande.
Du som person:
För att trivas i rollen som IT-arkitekt är du en kommunikativ problemlösare som drivs av att arbeta i grupp samtidigt som du kan arbeta självständigt.
Samt har du en förmåga att kunna sätta tydliga mål och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. För att lyckas i rollen krävs det även att du är en god problemlösare som drivs av att ge kunden bästa möjliga service.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fortum Business Services (FBS) tillhandahåller effektiv, kvalitetsstark och flexible support till Fortum Business. Vi arbetar för att ge värde till Fortums interna och externa kunder genom att tillhandahålla användarvänlig och kompetent service inom områdena finans, IT och kundservice. FBS anställer mer än 700 yrkesverksamma medarbetare inom Norden, de baltiska länderna och Polen. FBS IT är ansvariga för Fortum IT service och är huvudkontor för 165 yrkesmän inom IT.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga