Gazella AB · Publicerad 16 okt 2019

Gazella rekryterar nu en driven och affärsnära Business Controller till Aller Media, ett av Sverige största mediehus. Aller Media erbjuder en spännande verksamhet med många starka varumärken, så som Elle, Må bra, Året Runt, Svensk Damtidning, Femina och Allers. Som Business Controller fungerar du som en affärspartner till verksamheten, såväl i det dagliga- som i det strategiska arbetet. Du ingår i en grupp om sex stycken Business Controllers och rapporterar till chefen för Business Control. Till denna roll söker vi en affärsorienterad och erfaren Business Controller, som vill arbeta nära verksamheten och stödja med ekonomisk uppföljning samt analysarbete.

Som Business Controller på Aller Media arbetar du i en kreativ miljö med både affärsmässiga och personliga utvecklingsmöjligheter. Bolaget har startat en spännande resa mot allt mer digitalt innehåll och som Business Controller ges du möjlighet att bistå verksamheten framåt i denna utvecklingsfas. Tjänsten kommer att vara placerad i Stockholm. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Fungera som en affärspartner till verksamheten, där du bistår med ekonomisk kunskap och är deras bollplank för fortsatt affärsutveckling och tillväxt.
  • Genomföra resultat- och KPI-uppföljning per avdelning, månadsvis och ad-hoc.
  • Ta fram samt utveckla businesscase, nya affärsinitiativ och scenariohantering av nuvarande affär.
  • Ta fram budget och prognoser för produkter och avdelningar.
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt delar i bokslut för den svenska verksamheten.
  • Driva och leda projekt för ekonomiavdelningen och de andra avdelningarna som du stödjer.
Erfarenhet
Du har en universitetsutbildning inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av business controlling. Du har en god förståelse för redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel, samt talar och skriver väl på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk. Du trivs att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor med ekonomisk kunskap och analysarbete. Du är affärsorienterad och drivs av att jobba nära affären. Vidare är du driven och strukturerad och trivs i en familjär, föränderlig och öppen kultur.

Aller Media
Vi är ett av Sveriges största mediehus i en spännande fas där vi varje dag utmanar status quo, springer snabbt och vågar testa nya och roligare vägar. Vi drivs av vår vision att göra kvinnors liv rikare, och vi börjar på hemmaplan, hos oss är glastaket krossat! Vår affärsidé är att genom starka varumärken och innehåll med hög redaktionell kvalitet skapa underhållning och inspiration till kvinnor. Vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra följare, användare, besökare och läsare – i kvinnans hela universum.

Det krävs en skön mix av människor, passioner och talanger för att driva och utveckla ett av Sveriges ledande mediehus. Vi tar ledarskap och innovation på allvar, och ger utrymme för idéer och affärsutveckling! Vill du vara med på vår resa.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga