Gazella AB · Publicerad 9 nov 2021

Gazella rekryterar nu en ekonomichef till ett mindre familjeägt bolag. I tjänsten som ekonomichef på detta bolag kommer du har det övergripande ansvaret för organisationens redovisning, kapitalförvaltning, fastighetsförvaltning samt tillhörande stödfunktioner i form av verksamhetsstöd och IT.

Som chef för funktionerna driver du dem i enlighet med, och medverkar i framtagande av, bolagets långsiktiga strategier, policyprogram och verksamhetsplaner. Därför krävs det att du på ett självständigt sätt kan bilda dig en uppfattning om helheten av bolagets många verksamhetsområden och utifrån detta komma med förslag på verksamhetsutveckling, lösningar och prioriteringar. Vidare tar du en senior ledarroll inom de områden verksamheten efterfrågar och i förekommande fall stödja övriga ledare i organisationen.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna tjänst, vid intresse ber vi dig därför att skicka in ditt CV så snart som möjligt.

Din utmaning
 • Aktivt bidra i ledningsgruppens löpande arbete samt långsiktiga strategi- och verksamhetsutvecklingsarbete.
 • Driva och ansvara för externa relationer och samarbeten, bland annat med förvaltare av fastighetsbeståndet.
 • Ansvara för organisationens ekonomi och redovisning i form av bokslut, revision och deklarationer för 18 juridiska enheter.
 • Rapportering till styrelse, budget och uppföljning.
 • Bistå ledning och styrelse med analys och beslutsunderlag.
 • Hantera koncernens kapitalförvaltning samt medverka i investeringskommittén.
 • Leda verksamhetsstöd som hanterar teknik, konferens och verksamhetslokaler.
 • Ansvara för drift och utveckling av koncernens IT-verksamhet och ha ett övergripande systemansvar.
 • Utgöra ett stöd och samtalspartner i ekonomiska frågor till VD och verksamhetschefer.
 • Upprätta olika former av avtal och delta i förhandlingsarbete samt stödja övriga i organisationen i deras arbete med sina avtal och förhandlingar.
 • Leda och utveckla avdelningarnas personal.
Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och gedigen erfarenhet av självständigt och kvalificerat redovisningsarbete samt operativ erfarenhet från controlling. Vi ser gärna att du är affärsmässigt lagd, är starkt resultatorienterad och innehar god analytisk förmåga. Vidare har du god vana av personalledning och gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling. Du är talar och skriver flytande, på både svenska och engelska och har goda kunskaper i Microsoft Office.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en god ledare, är lösningsorienterad, handlingskraftig och kommunikativ. Du innehar en förmåga att etablera nya kontaktytor och personliga relationer. Vidare är du noggrann, förtroendeingivande samt har ett gott omdöme med en tydlig integritet.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök redan idag! Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gustav Krieger som är ansvarig rekryterare för denna tjänst. (gustav.krieger@gazella.se)

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen "Skicka in ansökan" godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:
Gustav Krieger
gustav.krieger@gazella.se
076 176 01 05
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga