Gazella AB · Publicerad 13 okt 2020

Gazella rekryterar nu en Financial Controller för kunds räkning med huvudkontor i centrala Stockholm. Koncernen är en internationell aktör med huvudmarknader i USA, Mellanöstern, Nordafrika och Europa samt är noterade på First North Premier. Bolaget satsar stort på tillväxt, både organiskt samt genom förvärv och letar nu efter ett tillskott till moderbolagets ekonomifunktion som vill följa med på deras tillväxtresa.

I rollen som Financial Controller kommer du att vara delaktig i ansvaret för koncernens mer komplexa redovisningsarbete och stötta resten av avdelningen i arbetet för ökad och säkrad kvalitet. Du kommer få vara en del av en fartfylld miljö där du behöver vara beredd på att kastas fram och tillbaka mellan olika uppgifter samtidigt som du håller ihop helheten.

Din utmaning
Löpande:
 • Ansvarig för koncernens årsredovisning, både vad gäller att bygga mallar i Aaro, upprätta instruktioner, sammanställa samtliga noter samt samarbete med byrå och kommunikationsavdelning.
 • Upprätta deklarationer för samtliga svenska bolag.
 • Granska studios operativa och legala redovisning.
 • Coacha och förbättra inrapporteringskvalitet.
 • Skapa dokumentation och införa rutiner samt processförbättringar.
 • Förstå valutaomräkning och avstämning av eget kapital.
 • Delta i systemimplementation och processdokumentation.
 • Implementering av IFRS16 i koncernen tillsammans med koncernredovisningsansvarige.
Analys med externa rådgivare samt Head of Group Control:
 • Delaktig i att säkerställa koncernens skattesituation nu och framgent tillsammans med skatterådgivare.
 • Bistå vid upprättande av förvärvsanalyser och tilläggsköpeskillingar i samband med förvärv.
 • Stötta vid Hedge accounting.
 • Bistå vid Swap accouting.
 • Vara stöd vid upprättande av kassaflödesanalyser.
Erfarenhet
Vi söker en person med Civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt med minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, alternativt erfarenhet som revisor under 3-4 år följt av 2-3 år i produktion. Du söker dig som har tidigare arbetat med månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar. Vidare har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift samt har avancerade kunskaper i Excel och IFRS. Det är meriterande om du har erfarenhet av Big 5 eller likvärdig revisionsbakgrund, erfarenhet och intresse för skatt och valutaomräkningar eller gar varit drivande i en eller flera systemimplementationer.

Personliga egenskaper
För att passa i den här rollen bör du vara en noggrann, analytisk och detaljfokuserad person, som samtidigt även kan tänka utanför boxen. Du drivs av att skapa resultat och av att effektivisera samt förbättra. Då rollen kommer inkludera mycket ad-hoc uppgifter ser vi att du är orädd när det kommer till nya utmaningar och kan hantera många bollar i luften. Du har ett systemintresse i grunden och gillar att gräva efter nya lösningar på både gamla och nya problem.

Om företaget
Företaget erbjuder en internationell arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas inom rollen samt stora möjligheter till att påverka arbetsstrukturen på flera fronter. Bolaget är verksamma inom branschen för utveckling av strategispel.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta David Ling som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, david.ling@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga