Gazella AB · Publicerad 30 okt 2019

KONCERNREDOVISNINGSANSVARIG TILL STILLFRONT GROUP
Gazella söker nu en driven, affärsorienterad och kommunikativ Koncernredovisningsansvarig till snabbväxande Stillfront Group. Du kommer att få vara en del av en expansiv organisation som befinner sig på en spännande tillväxtresa. Stillfront Group är en global grupp av spelstudios som erbjuder strategispel och bolaget är idag noterat på Nasdaq First North Premier.

I rollen, som har placering på bolagets kontor centralt i Stockholm, kommer du att ansvara koncernrapporteringsprocessen från början till slut. Du ansvarar för koncernkonsolideringen av bolagets 15-tal dotterbolag samt för att inkludera redovisningen för nya förvärv i bolaget. Därutöver erbjuds du att vara en del av en fartfylld miljö där du omges av engagerade medarbetare som tillsammans drivs av att vara en del av bolagets tillväxtresa!

Till denna tjänst söker vi en driven person med bred kunskap inom koncernredovisning som kan utforma rollen och ta egna initiativ för att utforma processen framöver. Du blir en del av Finance teamet och rapporterar till Head of Group Control. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Upprättande av koncernkonsolidering i samband med månads- och kvartalsbokslut, inklusive hantering av återkommande IFRS-justeringar mellan lokal redovisning och koncernen samt andra koncernjusteringar.
  • Delta i processen kring upprättande av underlag till kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Ansvara för att inkludera och säkerställa nya företagsförvärv och harmonisera bolagens redovisning och rapportstrukturer till koncernens befintliga struktur.
  • Utveckla processerna för redovisning och rapportering samt ansvara för utbildning och stöd till koncernens dotterbolag avseende detta.
  • Vara behjälplig i arbetet med att upprätta koncernens kassaflödesanalys och kassaflödesprognoser.
  • Vidareutveckla koncernens rapporteringsprocess genom att identifiera förbättrings- och effektiviseringsmöjligheter, exempelvis genom automatisering av arbetet.
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen och minst 8 – 10 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning samt har goda kunskaper inom IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och tidigare har erfarenhet av att arbeta i en förvärvintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Du är öppen, social och drivs av att förbättra och hitta nya mer effektiva sätt att göra saker på. Vi ser att du är strukturerad i ditt arbetssätt och att du är stöttande mot dina medarbetare.

Stillfront Group
För mer information om Stillfront gå in på www.stillfront.com/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga