Gazella AB · Publicerad 18 maj

Gazella söker nu en prestigelös och tillförlitlig redovisningschef till vårt klientbolag. Rollen innebär att du axlar en nyckelfunktion i företagets fortsatta resa och har ett stort fokus på bolagets utveckling av arbetssätt och rapporteringsprocesser. Vi tror att du har tidigare erfarenhet från börsnoterade bolag samt liknande interimsuppdrag där du haft ett övergripande ansvar samtidigt som du även varit aktiv operativt i organisationen. Utöver detta har du stark redovisningskompetens generellt och god förståelse för koncernredovisning samt IFRS. Du kommer att vara placerad på bolagets huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är ett konsultuppdrag om minst 5–7 månader med start innan sommaren. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Leda, planera och strukturera redovisningsarbetet inom gruppen
  • Agera proaktivt i beslut för att möjliggöra fortsatt utveckling och tillväxt av bolaget
  • Driva gruppens arbete kring koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Bistå som kontaktperson vid kontakt med revisorer och myndigheter
  • Hantera kvalificerade frågeställningar avseende skatter och moms
  • Operativt arbeta med koncernrapportering, samt enklare konsolidering i Excel
  • Driva förändringsprojekt inom ekonomiavdelningen
Erfarenhet
För en kunds räkning söker vi nu en lämplig kandidat som har tidigare erfarenhet från en liknande roll, där du arbetat operativt med redovisning samt koncernredovisning, rapportering, bokslut och årsredovisningsarbete. Vidare tror vi att du har en akademisk examen samt erfarenhet ifrån kvalificerat redovisningsarbete, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning som senare kompletterats med gedigen arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Professionella färdigheter inom MS Officepaketet är ett krav, i synnerhet Excel. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en lagspelare med vana att ta ansvar, som inte är rädd för förändring och som har ett öga för detaljer. Du är flexibel och van vid att prestera, även då arbetsbelastningen är hög. Du tycker att det känns naturligt att leda och ta egna beslut och initiativ, och har inga problem med att drivna egna frågor och projekt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktpersoner är Gustav Krieger, 076 176 01 05, och Sverker Nyman, 076 176 01 26.

Nyckelord: Koncernredovisning, Koncernredovisningschef, FMCG, Rapportering, Interim, IFRS
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga