Gazella AB · Publicerad 4 juni 2021

För Fasadgruppens räkning rekryterar Gazella nu en utvecklingsorienterad och kommunikativ Koncernredovisningschef för att bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa. I rollen som koncernredovisningschef på fasadgruppen kommer du att bli en del av ett expansivt bolag som har som vision att utveckla sin bransch genom att som enda rikstäckande aktör fortsätta växa och förbättra sitt erbjudande. I rollen, som har placering på bolagets kontor centralt i Stockholm, kommer du att ansvara för koncernrapporteringsprocessen från början till slut. Du genomför självständigt koncernkonsolideringen av bolagets 30-tal dotterbolag samt integrerar nya förvärv i den befintliga redovisningsstrukturen. Detta kommer innebära att krav ställs på system- och processkunnande för att på ett smidigt sätt facilitera koncernens fortsatta tillväxt.

Till denna tjänst söker vi en driven person med specialistkunskaper inom koncernredovisning som kan fortsätta utveckla rollen som koncernredovisningschef och med egna initiativ kontinuerligt förbättra gruppens ekonomiprocesser. Du kommer att arbeta nära den centrala ledningsgruppen och rapportera direkt till gruppens CFO. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Upprättande av koncernkonsolidering i samband med månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Säkerhetsställa redovisningen och ekonomiprocesserna samt boksluten.
  • Hantera finansiella kontroller, skattedokumentation samt myndighetsrapportering.
  • Verka proaktivt och utvecklande avseende hela koncernens ekonomiprocesser, innebärande kontinuerlig och nära dialog med dotterbolagen.
  • Ansvara för koncernredovisningssystemet Aaro operationellt och utvecklingsmässigt.
  • Förvärvsanalyser enligt IFRS och K3.
  • Ansvara för processen kring upprättande av underlag till kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen.
  • Ansvara för att inkludera och säkerställa att förvärvade bolag och harmoniseras med gruppens befintliga redovisning- och rapporteringsrutiner.
  • Utveckla processerna för redovisning och rapportering samt ansvara för utbildning och stöd till koncernens dotterbolag avseende detta.
  • Vara behjälplig i arbetet med att upprätta koncernens kassaflödesanalys och kassaflödesprognoser.
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen och minst 8 – 10 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning, som har goda kunskaper inom IFRS och K3. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Du har sedan tidigare varit involverad i systemprojekt, har ett systemintresse och är inte rädd för att på egen hand vidareutveckla systemstödet internt. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och har tidigare erfarenhet av att arbeta i en förvärvintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift, på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kommunikativt skicklig, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, självgående, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Som person är du öppen, social och drivs av att förbättra samt hitta nya, mer effektiva sätt att göra saker på tillsammans med kollegor i bolaget.

Om Fasadgruppen
Fasadgruppen är Nordens största och Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader med lokal närvaro, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Läs mer om fasadgruppen på deras Hemsida.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV för tjänsten! Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Krieger som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: gustav.krieger@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga