Gazella AB · Publicerad 2 sept 2020

Gazella rekryterar nu en Redovisningsspecialist för kunds räkning till miljardkoncern som är en internationell aktör med huvudmarknader i USA, Mellanöstern, Nordafrika och Europa samt är noterade på First North Premier. Bolaget satsar stort på tillväxt, både organiskt samt genom förvärv och letar nu efter ett tillskott till moderbolagets ekonomifunktion som vill följa med på deras tillväxtresa.

I rollen som Redovisningsspecialist kommer du att vara delaktig i ansvaret för koncernens mer komplexa redovisningsarbete och stötta resten av avdelningen i arbetet för ökad och säkrad kvalitet. Du kommer få vara en del av en fartfylld miljö där du behöver vara beredd på att kastas fram och tillbaka mellan olika uppgifter samtidigt som du håller ihop helheten.

Din utmaning
  • Arbeta med kvalificerad legal redovisning.
  • Granska och förbättra inrapporteringsarbetet från dotterbolagen.
  • Implementera IFRS-reglementet i redovisningsarbetet samt instruera kring dessa frågor för resten av organisationen.
  • Arbeta med komplicerade skattefrågor och valutaavräkning samt frågor kring förvärv.
  • Granska dotterbolagens bokslutsarbete samt upprätta årsredovisningar.
  • Sätta upp strukturer och rutiner, skapa mallar och dokumentation.
  • Vara delaktig i systemimplementering.
Erfarenhet
Vi söker en person med civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt minst 5 års erfarenhet av komplexa redovisningsfrågor. Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, i såväl tal som i skrift. Avancerade kunskaper i Excel och IFRS samt erfarenhet och intresse för skattefrågor. Erfarenhet av Big 5 eller likvärdig revisionsbakgrund är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som är lösningsorienterad, analytisk, detaljfokuserad och som även har förmågan att lyfta blicken och tänka utanför boxen. Du drivs av att skapa resultat och av att effektivisera samt förbättra. Du är orädd när det kommer till nya utmaningar och kan hantera många bollar i luften då rollen kommer inkludera mycket ad-hoc uppgifter. Du har ett systemintresse i grunden och gillar att gräva efter nya lösningar på både gamla och nya problem.

Om företaget
Företaget erbjuder en internationell arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas inom rollen samt stora möjligheter till att påverka arbetsstrukturen på flera fronter. Bolaget är verksamma inom branschen för utveckling av strategispel.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta David Ling som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på mail: david.ling@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga