Gazella AB · Publicerad 1 feb 2021

Gazella söker nu en noggrann och kommunikativ Senior Accountant till Becton Dickinson, ett medtech-bolag i stark tillväxt. Vi söker dig som arbetat brett med redovisning i större bolag och vill fortsätta utvecklas i ett bolag med hög tillväxt- och förändringstakt. Du är van vid att självständigt ta ansvar och trivs i en föränderlig miljö där det händer mycket.

Ekonomifunktionen består idag av 5 personer som ansvarar för redovisningen och den externa rapporteringen för Sverige, Danmark, Norge och Finland. Du kommer i denna roll sitta på det nordiska huvudkontoret, beläget i Liljeholmen där du rapporterar till Nordic Finance Manager. Som Senior Accountant på Becton Dickonsson erbjuds du en arbetsplats med ett stort driv, en positiv anda och en lösningsorienterad framtoning.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
 • Ansvara för månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Inkomstdeklarationer
 • Kontoavstämningar
 • Hantera skattefrågor i samarbete med skatteexperter och frågeställningar avseende moms
 • Stödja shared service centers (SSC) i andra länder, såsom leverantörsreskontra, kundfordringar, intercompany m.m.
 • Vara delaktig i utveckling av processer, rutiner och system inom ekonomi
 • Stöda och leda ad hoc-analyser
Erfarenhet
Vi söker dig som har minst fyra års relevant erfarenhet inom redovisning. Du känner dig trygg med bokslutsprocessen och kan självständigt upprätta årsbokslut och årsredovisning och har erfarenhet av detta från större bolag, gärna amerikanskägda. Du har en god IT-vana och är en mycket van Excel-användare.

Övriga önskvärda kvalifikationer och egenskaper
 • Akademisk utbildning inom redovisning/finans
 • Mycket goda kunskaper inom SWGAAP, USGAAP är meriterande
 • Flytande engelska i tal och skrift
 • Noggrann och detaljorienterad med förmåga att arbeta mot deadlines
 • Kommunikativ och bekväm med att arbeta i nära samarbete med kollegor och externa intressenter runt om i världen.
 • Erfarenhet från nordisk organisation (Norge, Danmark, Finland, Sverige)
 • Goda kunskaper inom system (SAP, BPC) och integrationsprocesser
 • Relevant erfarenhet från samarbete med shared service center, gärna med utländsk placering
Personliga egenskaper
Som person söker vi dig som trivs med varierande arbetsuppgifter på olika nivåer. Dagarna ser väldigt olika ut och det är därför viktigt att du är flexibel och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har en hög servicenivå och är tillmötesgående och stöttande mot kollegor i verksamheten. Samtidigt tror vi att du trivs med att arbeta självständigt och att du tar tag i problem samt kommer med idéer och lösningsförslag.

Om Becton Dickinson
BD är ett globalt medicintekniskt företag som arbetar med att förbättra medicinsk upptäckt, diagnostik och leverans av vård genom Advancing the world of health. BD är ett ledande företag som arbetar för att öka säkerheten för patient och vårdpersonal samt utvecka teknik som möjliggör medicinsk forskning och kliniska laboratorier.
Företaget erbjuder innovativa lösningar som hjälper till att främja medicinsk forskning och genomik, förbättra diagnos av infektionssjukdomar och cancer, förbättra medicinering, främja infektionsbekämpning, utrusta kirurgiska och interventionella procedurer samt stödja hanteringen av diabetes.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta John Hagtorn som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, john.hagtorn@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga