Green Cargo · Publicerad 31 okt 2019

Brinner du för att analysera och optimera? Sök detta spännande och roliga jobb i en utvecklande miljö på Green Cargo!

Green Cargo rullar vidare på sin utvecklingsresa och just nu finns det ett spännande arbete att söka för dig som gillar analys och optimering inom miljövänliga godstransporter på järnväg! Vi har tillgång till mängder av data som ska analyseras och användas som input och underlag för att utveckla kunderbjudandet i form av bättre transportlösningar med snabba ledtider till konkurrenskraftiga priser. Med fokus på analys av data kommer du att kunna bidra med din värdefulla kompetens vid optimeringen av tidtabellerna för Green Cargos 400 tåg som är ute på rälsen varje dag.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer att jobba under eget ansvar och med stor frihet att lägga upp arbetet på bästa möjliga sätt för att kunna leverera beslutsunderlag för det fortsatta arbetet med att optimera tidtabeller och logistiken för godståg. Green Cargo erbjuder dig ett spännande jobb i en utvecklande miljö med närvarande och engagerade chefer. Utvecklingsmöjligheterna i organisationen är goda och uppmuntras aktivt. Green Cargo arbetar för mångfald bland sina medarbetare.

Du kommer jobba i nära samarbete med Jonatan Gjerdrum som är chef för Produktionsplanering på Green Cargo. Jonatan beskriver jobbet så här:

"Godstrafik på järnväg innebär outtömliga logistiska utmaningar med lok, personal, vagnar och tidtabeller som ska samordnas och planeras effektivt. Ser du att strukturerad dataanalys, modellering och nyckeltalsuppföljning kan hjälpa till i en komplex planeringsmiljö är det här ett spännande jobb för dig."

Dina framtida arbetsuppgifter

Det övergripande målet är att leverera kvantitativ och kvalitativ analys av data som input vid optimering av tågtidtabellen för att minska resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till Green Cargos kunder. Du driver själv förbättringsarbetet kopplat till ditt ansvarsområde och skapar rutiner för uppföljning. Produktionsplaneringen är central för Green Cargo och du kommer i ditt dagliga arbete att bidra till förbättringar inom området och ökad lönsamhet. För att nå målen kommer du arbeta med följande:
  • Analysera och sammanställa data för optimering av tidtabeller
  • Använda stora datamängder på nya sätt för att hitta orsakssamband
  • Mäta, analysera och utveckla nyckeltal avseende infrastrukturanvändningen
  • Arbeta i och bidra till utveckling av de olika processerna som Green Cargo har identifierat när det gäller den årliga tågplanen och den successiva optimeringen av tidtabeller
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Ditt arbete är både strategiskt och operativt då du optimerar tåg och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Förutom samarbete med teamet av trafikplanerare kommer du även jobba med ledningsgruppen för Planeringsavdelningen. Resultatet av ditt arbete och påverkan på Green Cargos siffror kommer snabbt vara synligt. Placeringsorten är Solna.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med kvantitativ analys och är intresserad av optimering inom logistik och transport. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av systematisk analys av stora datamängder. Du är civilingenjör eller har annan utbildning med inriktning mot statistik, numerisk analys, gärna med fokus mot logistik. Jobbet ställer också krav på att du har goda kunskaper i svenska i tal såväl som skrift. Du behöver också ha mycket god erfarenhet av Excel som arbetsverktyg, då pivottabeller ofta används för sammanställning av resultat.

Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt kunna förstå och sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av arbetstiden åt analys av data och att dra slutsatser av resultatet. Ditt arbetssätt behöver vara strukturerat och systematiskt med fokus på kvalitet eftersom analyserna blir en del av beslutsunderlaget. Samarbete och god kommunikativ förmåga är viktigt eftersom det finns många komplexa frågor att ta hänsyn till vid planering av järnvägstrafik för att resultaten ska bli bra.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga