Green Cargo · Publicerad 25 jan

Vi söker en proaktiv Business Controller med starkt driv och analytisk förmåga som vill vara med att vidareutveckla processen för kalkylering på Green Cargo.

Green Cargo är inne i en spännande fas och har startat ett projekt för att förbättra bolagets styrning och uppföljning och du kommer att bli en viktig del i detta. Vi söker dig som är analytisk och har ett intresse för affärer och komplexa samband. I samarbete med strategi- och affärsutvecklingsavdelningen får du ansvar för att utveckla nya och befintliga kalkylmodeller med fokus på Green Cargos övergripande mål.

Du ingår i en controllergrupp på 5 personer och rapporterar till Head of Business Control. Placeringen är på Green Cargos huvudkontor i Solna Business Park, i ljusa och moderna lokaler. Du erbjuds goda villkor och bolaget förespråkar en balans mellan arbete och privatliv.

Beskrivning av tjänsten

Dina arbetsuppgifter som Business Controller:
  • Allokering av kostnader
  • Framtagande av nycklar och kapitalkostnadsberäkningar
  • Vidare utveckling av kalkylmodeller
  • Delta i att säkerställa finansiell struktur för uppföljning och efterkalkylering
  • Kontaktytor mot Strategi, Affärsutveckling samt Marknad och Operations
Vem är du?

Du är civilekonom eller ingenjör med inriktning mot kalkylering och analys. Du är van vid att arbeta med komplexa modeller, hantera databaser och analysverktyg. Du har erfarenhet av att självständigt driva projekt med dokumenterat goda resultat. Du har mycket goda kunskaper i kalkylering och avancerade kunskaper i Excel.

Du behöver ha en vilja att utmana och övertyga samt att kunna se nya perspektiv. Du är analytisk, affärsmässig med förmåga att snabbt skapa en förståelse och det är en fördel om du har erfarenhet från verksamhet med komplex affärsmodell och verksamhetsstruktur. Har du erfarenhet av tillverkande företag är det meriterande.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Green Cargo med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi - Inköp
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Läs mer på www.greencargo.com

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller