Green Cargo · Publicerad 2 sept 2019

Vill du vara en del av Green Cargos fortsatta resa i en operativ och strategisk roll som chef för affärsområdet Vagn? Läs mer!

Green Cargo söker nu en chef till sitt affärsområde Vagn som kommer att jobba övergripande med både medarbetare och affärsmöjligheter. Då dagens vagnchef går vidare inom Green Cargo, kommer du kliva in i en välfungerande grupp som alla brinner för järnväg och transportlösningar och vara med på Green Cargos utveckling framåt. Drivs du av att leda personal med en stark Vi-känsla och gillar att ha fokus på miljö och hållbarhet? Då är det här tjänsten för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Green Cargo erbjuds du möjligheten att hoppa ombord på en spännande utvecklingsresa mot hållbara och klimatsmarta transporter! Green Cargo står för innovativa investeringsprojekt för effektivare transporter på järnväg, där vagnenheten spelar en avgörande roll. Du kommer att jobba operativt och strategiskt med fokus på att utveckla och underhålla Green Cargos vagnpark, samt coacha och leda dina medarbetare mot era gemensamma mål.

I rollen som chef för Vagn erbjuds du:
  • Möjlighet att vara med och säkerställa fortsatt hög kvalité på Green Cargos vagnar och affärserbjudande
  • Möjlighet att utveckla och förbättra den vagnflottan och de tjänster som Green Cargo erbjuder
  • Möjlighet att axla personalansvar samt leda och motivera din grupp av kompetenta medarbetare
Green Cargo bidrar varje dag till att klara av Sveriges mål med 70% reduktion av CO2 på tunga transporter fram till 2030!

Dina framtida arbetsuppgifter

Som chef för Vagn kommer du att ha det övergripande ansvaret inom ditt affärsområde i allt från utveckling, underhåll, säkerhet och kvalité till ledarskap för medarbetarna.

En dag på jobbet innebär:
  • Ansvara för att affärsområdet Vagn efterlever de krav och rutiner som finns, genom löpande underhållsplaner och kvalitetssäkring av Green Cargos vagnar
  • Ansvara för fortsatt utveckling av nya fordon, ombyggnader, underhållsmetoder och tekniska utredningar
  • Framtagande och förvaltning av underhålls- och investeringsbudget samt följa upp nyckeltal och handlingsplaner för affärsområdet Vagn
  • Utveckla och effektivisera transportlösningar tillsammans med försäljningsorganisationen
  • Leda och fördela arbetet för din avdelning samt ha fullt personal- och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ansvarar för 13 medarbetare i ditt team, som är fördelade i olika roller och områden. Du kommer att ha ett nära samarbete med flera områden inom organisationen så som försäljning, inköp, HR och operations där du bidrar med teknisk kunskap inom Vagn, för att kunna möta kundernas behov.

Rollen är på heltid med start enligt överenskommelse. Du rapporterar till Fordonschefen och är placerad på Green Cargos HK i Solna, Stockholm. En viss del resor förekommer månadsvis i tjänsten, främst inom Sverige och Europa.

VEM ÄR DU?

För den här rollen ser vi att du har en bakgrund som civilingenjör och erfarenhet av personalansvar med coachande ledarskap. En del av ditt arbete är att bidra med teknisk input när det gäller transportlösningar, så du behöver ha god teknisk kunskap, gärna inom järnvägssektorn och/eller fordonsunderhåll. God IT-vana och erfarenhet av att jobba i affärssystem är en förutsättning för att snabbt komma in i tjänsten.

Som person ser vi att du är social och bra på att nätverka då Green Cargo är en stor organisation och du kommer att ha många kontaktytor, både intern och externt. Du har en ledarstil som skapar Vi-känsla och är bra på att delegera och skapa förtroende. Du kommer att jobba i en bransch som är i en utvecklingsresa, därför bör du ha ett proaktivt och affärsmässigt tänk och kunna ta strategiska beslut på lång sikt, samtidigt som du kvalitetssäkrar och underhåller den dagliga operativa driften.

Vill du jobba utifrån prioriteringarna säkerhet, kvalité och lönsamhet i en stabil organisation där du får bidra till den fortsatta utvecklingsresan? Uppskattar du en ledande roll internt med stort kundfokus externt? Välkommen med din ansökan!

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga