HANZA · Publicerad 27 juli 2021

Ett arbete inom koncernredovisning i ett framgångsrikt, nytänkande och värdestyrt bolag. En möjlighet att använda dina kunskaper inom koncernredovisning och analys för att bidra till din organisations framgång. En roll i ett bolag som präglas av öppenhet, nyfikenhet och kvalitet. Det får du som Group Controller hos HANZA AB.

HANZA är ledande aktör inom Sveriges tillverkningsindustri som erbjuder högteknologiska, moderna och effektiva tillverkningstjänster till sina kunder. Aktien är sedan två år noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolaget söker nu en kvalificerad ekonom till sin koncernfunktion på sitt huvudkontor i Kista. Som Group Controller kommer du arbeta nära CFO och ekonomer på de sex tillverkningsklustren för att säkerställa koncernens konsoliderade bokslut, samt rapportering av densamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Group Controller:
  • Ansvar för konsolidering av koncernens 20-tal bolag och koncernbokslut i enlighet med IFRS, var månad, kvartal och år.
  • Ansvar för årsredovisningsprocessen samt kontakt och arbetet tillsammans med koncernens revisorer
  • Utveckla och underhålla koncernens rapporterings- och konsolideringsverktyg, OCRA
  • Intern och extern rapportering av resultat och nyckeltal
  • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS) samt löpande kontakt och stöd till bolagsansvariga för dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Delaktig i förvärvsprocess och förvärvsanalys
  • Ad hoc-analyser
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, som har arbetat operativt med koncernredovisning i flera år, eller har erfarenhet av revision av börskoncerner. Du har goda kunskaper kring IFRS-regelverket samt kan tryggt navigera i de systemmiljöer du verkar i. Goda kunskaper i PowerPoint och Excel är mycket meriterande och du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Group Controller behöver du ha ett strukturerat, metodiskt arbetssätt, som gör att du har kontroll över dina processer och vet vad som behöver göras när. Du kan arbeta självständigt med god initiativförmåga och kan på egen hand sätta dina mål och nå dem. Du trivs i en roll där du styr din egen arbetsbelastning och har stor frihet under ansvar.

Med din omgivning är du kommunikativ och tydlig och du har lätt att förklara vad du behöver. Du har lätt att ta kontakt och samarbeta med intressenter för att få eller ge stöd.

Vad erbjuder HANZA dig?

HANZA är nytänkande och utmanande i sin kärnverksamhet, vilket präglar hela organisationen. Nya tankar, nya idéer uppskattas och uppmuntras! Hos HANZA får du, förutom en trygg anställning, möjlighet att komma med idéer och förslag på förbättring och effektivisering inom ditt område. Bolaget växer och möjligheter finns att på sikt rikta in sig mot de områden som lockar ditt ekonomiintresse.

Placeringsort: Kista, Stockholm
Om HANZA

HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin.

Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder. HANZA grundades år 2008 och omsätter sedan 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina. Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge, Oerlikon, SAAB och Siemens. HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.


I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Martin Nyström på 070- 166 08 11 eller Magnus Åberg, 070 981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Group financial controller, Koncernredovisningsansvarig,
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga