HSB · Publicerad 18 juni

Söker du en arbetsgivare som satsar på sin personal och vidareutbildning? Vill du komma till en organisation med fokus på utveckling, ny teknik och moderniserade processer? HSB Stockholms verksamhetsområde BRF-Ekonomi & Analys fortsätter utveckla sin verksamhet och erbjuder nu dig en ny utmaning som Ekonom. För dig innebär det att utvecklas mer mot rådgivning och analys än manuell hantering. Är detta du? Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som Ekonomisk förvaltare på HSB Stockholm ingår att självständigt ansvara för ekonomihanteringen för ca 25 st bostadsrättsföreningar. I detta arbete ingår redovisning, analys och kundkontakter såsom:
  • Löpande redovisning inklusive reskontror
  • Göra deklarationer, inkomst- och fastighetsskatt samt årsbokslut
  • Upprätta årsbudget och likviditetsbudget samt analysera utfall
  • Vara styrelsens bollplank och rådgivare i ekonomiska frågor avseende redovisning
  • Delta i olika projekt, samt utbilda nya brf-styrelser i ekonomi
Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av helheten inom ekonomi, är kunnig inom redovisning och kan göra egna bokslut i mindre verksamheter. Har du erfarenhet av ekonomi i en bostadsrättsförening ser vi detta som ett plus. Lämplig bakgrund kan även vara som redovisningskonsult. Du har relevant utbildning inom ekonomi/redovisning, gärna eftergymnasial. Som person söker vi dig som är:
  • Kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard, samt lägger ned stor vikt vid att leva upp till dessa.
  • Tydlig i din kommunikation, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.
  • Utvecklingsinriktad, ser fördelen med att effektivisera arbetssätt och tar till sig ny teknik. Kan snabbt ändra synsätt- och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar.
  • Självgående, tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
  • Samarbetsförmåga, arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Förmåner

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden. HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss till. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Stockholm som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. Vi upplever glädje, tillit och respekt på arbetsplatsen och denna känsla ska omfatta även medlemmar och kunder. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism - de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.
Som anställd på HSB Stockholm har du möjlighet att vara HSB-ledamot i en bostadsrättsförenings styrelse.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 aug
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Poolia