Hamamatsu Photonics Norden AB · Publicerad 27 sept 2019

Till det nordiska dotterbolaget med 30 medarbetare och huvudkontor i Kista söker vi nu en ekonomichef som kommer vara del i bolagets ledningsgrupp.

Vi erbjuder en befattning där du har det övergripande ansvaret i bolagets ekonomiprocess, löpande redovisning, moms, skatt samt budgetarbete. Du ansvarar för månads- och årsbokslut, upprättande av årsredovisning samt kontakter med moderbolaget i Japan. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och har visst personalansvar. Du bistår VD i strategiska frågor och driver interna projekt för att utveckla processer och skapa ökad effektivitet. Du samarbetar med och stödjer vår försäljningsorganisation utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Du ingår i vårt europeiska ekonomiteam och samarbetar med övriga ekonomichefer i Europa för att tillsammans utveckla Europaorganisationen, samordna processer och flöden mellan de olika bolagen.

Du som person är analytisk, självgående samt gillar de utmaningar som en internationell miljö medför. Du har bra organisations- och samarbetsförmåga samt trivs med att arbeta både individuellt och i team. Du har också förmågan att tänka och agera affärsmässigt utifrån ett ekonomi- och helhetsperspektiv. Du trivs att arbeta i ett mindre bolag där man får arbeta både högt och lågt och där det är viktigt att man ställer upp för varandra. Det är också viktigt att du har lätt för att skapa bra relationer med kollegor och samarbetspartners. Att du har ett sinne för detaljer och även är en person som levererar enligt fastlagda tidsramar är något som vi ser som en självklarhet.

Du har en bakgrund som ekonomichef, redovisningschef eller liknande i ett mindre eller medelstort bolag, gärna i en verksamhet som fokuserar på produktförsäljning i internationell miljö. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande i ekonomi. Erfarenhet av internationell koncernrapportering är meriterande. Vi ser också att det är meriterande om du haft någon form av personalansvar och har erfarenhet från IFS eller Visma. Du behärskar också engelska på hög nivå både skriftligt och muntligt.

Du erbjuds en roll i ett branschledande internationellt företag där du får möjlighet att göra ett avtryck och vara med och påverka den fortsatta tillväxten. Du kommer att ingå i ett team med kollegor som uppskattar en positiv, öppen och professionell attityd och du får möjlighet till samarbete både inom och utanför Sveriges gränser.

Om du vill anta den här unika och spännande utmaningen vill vi att du skickar in din ansökan, med personligt brev och cv, via www.mercuriurval.com (ref.nr. SE-13849)senast 15 oktober. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Mats Wärnling på tel 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Hamamatsu Photonics driver utvecklingen framåt inom fotonik, en av sex utvalda nyckelteknologier inom Europeiska Unionen. Våra produkter används inom ett brett spektrum av tvärvetenskapliga discipliner från medicinsk teknik och industri till vetenskap och forskning. Företaget med huvudkontor i Japan har drygt 4 800 anställda världen över. Till det nordiska dotterbolaget med 30 medarbetare och huvudkontor i Kista söker vi nu en ekonomichef som kommer att ha personalansvar och vara del i bolagets ledningsgrupp. För mer information se också www.hamamatsu.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga