Handelsanställdas förbund · Publicerad 7 juli 2020

- Handelsanställdas förbund

I rollen som funktionschef för Facklig verksamhet hos oss har du ett ansvar för den löpande verksamheten inom funktionsområdet.

Dina arbetsuppgifter

Det omfattar ett ansvar för medlemsrekrytering, organisering, studier, påverkansarbete och ungdomsfrågor. Det omfattar även ansvar för internationell verksamhet. I samråd med enhetschefen förväntas du årligen utarbeta verksamhetsplan och budget för funktionsområdet som ligger i linje med förbundsrådets och förbundsstyrelsens fattade beslut. Du förväntas jobba med att utveckla våra verktyg och metoder för att bygga en stark organisation samt ge inflytande och kraft åt våra medlemmar och förtroendevalda. I rollen ingår också att arbeta med målformulering, strategi och verksamhetsutveckling inom funktionsområdet och ansvara för tillämpningen av policy- och principfrågor inom funktionsområdet.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Fullt personalansvar - utveckla och leda
  • Fatta nödvändiga beslut inom funktionsområdet för att verkställa beslut tagna av förbundets beslutsorgan samt verkställa verksamhet som ligger inom ramen för beslutad verksamhetsplan
  • Tillsätta vikarier inom ramen för fastställd budget- Bevakningsansvar, initiativansvar, informationsansvar, verkställighetsansvar, uppföljningsansvar
  • Fatta ekonomiska beslut som ligger inom beslutad budgetram
- Att representera Handels och ta tillvara förbundets intressen inom ramen för funktionsområdet

Ditt team består av 9 medarbetare och du bidrar själv i operativa och strategiska projekt. Vidare ansvarar du för att löpande fatta beslut i den dagliga driften och utvecklingen inom Facklig verksamhet samt föreslå åtgärder som stärker Handels som organisation. Rollen rapporterar till enhetschefen för Medlems- och organiseringsenheten.

Meriterande erfarenheter:
  • Tidigare erfarenhet av arbete i facklig och/eller politisk organisation inom arbetarrörelsen eller annan idéburen organisation på central nivå.
Din profil

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av ledarskap även i rollen som chef. Du leder genom ett coachande förhållningssätt och har 5-10 års erfarenhet från facklig kärnverksamhet, verksamhetsutveckling samt erfarenhet av att leda i förändrings- och utvecklingsarbete.Du har sedan tidigare erfarenhet av att leda personer med stor frihet i sina jobb, du har haft arbetsmiljöansvar och har god erfarenhet av att samarbeta med fackliga parter. Du har en vana av att leda teamutveckling och kan se och inrätta nya samarbetsytor. Som person är det är viktigt att du är prestigelös, lärande, ödmjuk och trygg i dig själv, att du hanterar eventuella konflikter och tar initiativ, men också att du avslutar. Du är lyhörd och strukturerad,har ett helhetstänkoch du orkar nöta på och håller målet i sikte. Att alltid ha medlemmarnas bästa för ögonen är självklart för dig.

Vi erbjuder

Hos oss har du en chans att vara med och påverka utvecklingen i ett av LO:s största och snabbast växande förbund. Vi brinner för vår sak och du kommer till en arbetsplats med mycket motiverade kollegor där vi alla är medvetna om att vi bidrar till ett bättre samhälle. Vi är en demokratisk organisation med högt i tak där individer får möjligheten att växa och ta ansvar. Som Funktionschef för Facklig verksamhet hos oss får du en fri roll med möjlighet att vara med att utveckla vår medlemsverksamhet och säkerställa att vi fortsätter vara ett attraktivt förbund för våra medlemmar.

Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar. Handelsanställdas förbund välkomnar sökande oberoende av funktionsnedsättning, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, ålder, sexuell läggning samt religion eller annan trosuppfattning.

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Plats

Tjänsten är placerad på Handelsanställdas förbundskontor på Sveavägen 90, Stockholm

Facklig representant

Magnus Möller, han finns på telefon 010-4508100 eller mejl magnus.moller@handels.se

Kontaktpersoner

Frågor om tjänsten besvaras av Caroline Kock, konsult Mercuri Urval på caroline.kock@mercuriurval.com eller på telefon 070-5110390.

Låter det intressant?

I så fall är du varmt välkommen med din ansökan, med personligt brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14115). Urval kommer att ske löpande så ansök snarast, men senast den 20 augusti 2020.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Handelsanställdas förbund är ett ungt och framgångsrikt fackförbund med cirka 155 000 medlemmar, det tredje största förbundet inom LO. Majoriteten av våra medlemmar arbetar inom folkrörelser, detalj-/partihandeln och skönhetsbranschen. Vår ambition är att bli ännu starkare! Därför söker vi dig som vill vara med på resan där vi skapar goda arbetsförhållanden för våra medlemmar.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga