Handelsbanken AB · Publicerad 8 mars

Vi är bankens oberoende riskkontroll (Group Risk Control) och ansvarar för att identifiera, mäta, analysera, rapportera och kontrollera alla större risker som banken exponeras för. Området riskanalys och riskkontroll genomgår en snabb utveckling där det ställs nya krav på analys, dataunderlag och rapportering. Vi söker nu dig som ska ansvara för, samordna och vidareutveckla bankens interna kapital- och likviditetsutvärdering samt återhämtningsplan. I arbetet kommer bankens stresstestprogram utgöra en central del.

Inom avdelningen ansvarar Group Financial Risk Control för den övergripande kontrollen av Handelsbankskoncernens finansiella risker. Group Financial Risk Control ansvarar också för att sammanställa och analysera koncernens samlade risksituation och rapportera denna till styrelsen och VD. Som funktionsansvarig för bankens interna kapital- och likviditetsutvärdering kommer du tillhöra staben i Group Financial Risk Control.

Om rollen och din bakgrund
Vi söker dig som har ett starkt engagemang och känner ett stort intresse för riskfrågor och har en god kännedom om bankverksamhet. Du har flera års erfarenhet av kvalificerad analys, antingen från bank, forskarvärlden och/eller myndigheter samt goda kunskaper om kapital- och likviditetsfrågor och relevanta regelverk. Din kunskap inom kvantitativa, statistiska och ekonometriska metoder utgör en god grund för att lyckas i rollen samt att tidigare erfarenheter av att arbeta med stresstester är meriterande.

Du stimuleras av komplexa problem och har lätt för att förklara dem på ett enkelt, ekonomiskt intuitivt sätt i tal och skrift. Som person är du engagerad, effektiv och initiativrik och har ett starkt driv att föra arbete i mål. Du är metodisk och strukturerad och trivs i en föränderlig verksamhet med komplicerade problemställningar och strikta leveranskrav. En förutsättning är att du trivs att hantera många frågor parallellt under tidvis högt tempo samt att ditt starka engagemang för dessa frågor gör att du kommer föra ditt arbete självständigt och på ett strukturerat sätt.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder dig en möjlighet att få vara med och arbeta i en kreativ och stimulerande miljö under en spännande fas i bankens utveckling på riskkontrollområdet. Du får arbeta i en grupp med mycket hög kompetens och med ett brett spektrum av frågor. Området är komplext och stimulerande och det finns mycket stora möjligheter till utveckling för dig personligen, både inom Group Risk Control som helhet och inom övriga delar av banken.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Patricia Jerring, 070-419 99 04 på Clarify.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans

Inga fler liknande jobb tillgängliga