Humana Assistans AB · Publicerad 25 nov 2021

Verksamhetsnära IT-projektledare till Humana (Data, It,projektledare)

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana!

Humana utvecklar och levererar omsorgstjänster efter människors behov och samhällets önskemål. Humana drivs av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag!

Nu söker Humana en Verksamhetsnära IT-projektledare som får en central roll på koncernkontoret.
Humana tror på Engagemang, Ansvar och Glädje och ger sina medarbetare frihet att vara dem de är. Humana kombinerar en nära relation till kunder med styrkan i att vara ett stort modernt nordiskt bolag med många utvecklingsmöjligheter. Privat ägarform och decentraliserad organisation ger en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar, stort mandat och eget ansvar. Hos Humana deltar, påverkar och beslutar du.

Om tjänsten
Vi söker efter dig som har relevant erfarenhet inom projektledning med IT-relaterad verksamhetsutveckling. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda projekt med lyckat resultat.

Vidare har du kunskap i projektstyrningsmodeller som t ex PMI, PPS, Projektil eller motsvarande. Vi ser gärna att du är certifierad inom projektledning, förvaltningsledning eller motsvarande (men detta är inget krav).

Du är van att arbeta i en snabbt föränderlig organisation och har erfarenhet av att leda projekt från initieringsfas till slutleverans. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med styr-/ledningsgrupper och kan bemöta intressenter i verksamhet såväl som projektorganisationer.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på Humana kommer du bland annat att:

 • driva förstudier, projekt från strategisk nivå till operativt genomförande i verksamheten, i enlighet med Humana:s projektmodell, själv eller tillsammans med ett projektteam
 • ansvara för att ta fram beslutsunderlag och rekommendationer genom att sammanställa nulägesanalyser, identifiera förbättringsområden och utveckla business case
 • ta fram projektleveranser, exempelvis; planer, konceptuella beskrivningar, presentationer, analyser, mallar, metoder, dokumentation & utbildningsmaterial
 • delaktig i att vidareutveckla metoder och arbetssätt tillsammans med övriga teamet inom Humana

Vem är du?

Profil
 • högskoleutbildning inom teknik och/eller ekonomi alternativt annan inriktning kompletterad med relevant arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet från framgångsrik projektledning inom IT- & verksamhetsutveckling och av att driva komplexa projekt genom hela värdekedjan
 • mycket god förmåga att arbeta analytiskt och kreativt med problemlösning
 • mycket god erfarenhet i att leda och stötta projekt-team utifrån ett coachande ledarskap
 • mycket god kommunikativ förmåga i tal och i skrift
 • mycket god förmåga i att sammanställa komplex information till tydliga beslutsunderlag, samt att förstå, tillämpa och omsätta teoretiska modeller till i praktiskt genomförande i verksamheten
 • kunskap i projektstyrningsmodeller som t ex PMI, PPS, Projektil eller motsvarande
 • du talar och skriver svenska och engelska flytande
 • du hanterar office-paketet och office 365 obehindrat


  Personliga egenskaper
  Vi ser gärna att du:
  • har en passion för att leda människor
  • har en positiv attityd och en hög energinivå
  • är ambitiös och tycker om att ställas inför utmanande uppgifter
  • har driv och engageras av att utveckla verksamheten och effektivisera processer samt arbetar proaktivt för en ökad lönsamhet
  • har förmåga att orientera dig utifrån helheten, men räds inte att gå ned i detalj när så krävs
  • har förmåga att arbeta i komplexa miljöer med många intressenter
  • är strukturerad, noggrann och metodisk, men har förmåga att anpassa dig utifrån situationen
  • är social, ödmjuk och har lätt att samarbeta med människor från alla delar av organisationen

  Vad händer nu?
  Sista ansökningsdag för tjänsten är 5 december 2021. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.
  Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt arbetsprov.

  Har du frågor om tjänsten eller rekryteringen är du välkommen att kontakta Head of Project Management Office - Stela Svensson, stela.svensson@humana.se, 073-804 41 31

  Välkommen med din ansökan!

  Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

  Arbetstid / Varaktighet:/ Dag

  Sök jobbet senast 2021-12-05
  + Läs mer om jobbet
  Om företaget
  Att jobba på Humana
  På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. På Humana har vi en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. Vi är hängivna uppgiften att ge så många människor som möjligt ett bra liv. Det är en stor uppgift. Och vi har tur – vi har 16 000 talangfulla medarbetare.

  Vi tror på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi bygger varaktiga relationer – med våra kunder, med våra samhällspartner och med varandra. Vi hjälper våra medarbetare att utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer. Vi är en gemenskap av hjältar som aldrig ger upp. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre.

  Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet.

  Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR
  + Läs mer om företaget

  Inga fler jobb från Humana Assistans AB tillgängliga

  Inga fler liknande jobb tillgängliga