Husqvarna AB · Publicerad 15 dec

Välkommen till oss på Husqvarna Group Treasury och till vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Vi är en del av moderbolaget med globalt ansvar för koncernens finansiering, säkring av koncernens valutarisker samt cash management. Stämningen på kontoret är trivsam och det finns olika spännande utmaningar som ger möjlighet till utveckling.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst med ansvar för bland annat riskkontroll, corporate finance samt cash management inom Group Treasury. Du kommer även att ha personalansvar för funktionen och du kommer att rapportera direkt till koncernens treasurychef. Dina fokusområden i rollen kommer att vara:
  • Daglig uppföljning av finansiell riskrapportering
  • Analys av koncernens finansnetto och operativt resultat med avseende på valutaeffekter
  • Analysera och optimera kapitalstrukturen i dotterbolagen
  • Säkerställa årsredovisning samt kvartalsrapporter med avseende på finansiella instrument
  • Framtagande av management rapporter för uppföljning av treasuryverksamheten
  • Utveckla koncernens cash management
  • Ansvara för förbättringar av processer inom treasuryverksamheten
  • Ha ett övergripande ansvar för systemstrukturen inom treasuryfunktionen
  • Utveckla medarbetarna
Din bakgrund
För att vara framgångsrik i denna roll har du en gedigen erfarenhet inom en treasuryfunktion och har mycket bra kunskaper inom finansiella instrument, transaktioner och finansiella risker.

Förutom din analytiska och noggranna sida är du självgående, tar gärna egna initiativ och med ditt stora intresse inom treasury, ifrågasätter du gärna på ett ödmjukt sätt. Du har naturliga ledaregenskaper och väl utvecklad förmåga att kommunicera och skapa relationer i hela organisationen. Vidare är du målfokuserad, har ett strukturerat arbetssätt och drivs av att ständigt förbättra och utveckla verksamheten inom det finansiella området. I tidigare roller har engelskan varit ett naturligt inslag och även här kommer du att ha många internationella kontakter. Vi värdesätter dina erfarenheter och kunskaper högt inom detta område i kombination med vem du är som person, vilket betyder mycket i denna roll.

Skulle det här kunna vara din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Husqvarna med Clarify. Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ansvarig Patricia Jerring på 0704-19 99 04 på Clarify.
+ Läs mer om jobbet