ICA · Publicerad 14 okt

Då ICA Gruppens nuvarande koncernredovisningschef kommer att pensioneras söker vi nu dig som vill ta över ansvaret och fortsätta utvecklingen av funktionen. ICA Gruppen erbjuder dig en intressant och utvecklande roll i ett framgångsrikt företag med en stark värdegrund. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i Solna och du rapporterar till Head of Group Accounting, Business Planning & Controlling.

Ansvarsområden
 • Övergripande ansvarig för all koncernredovisning inklusive konsolidering och dess processer
 • Bokslutsarbete och extern rapportering
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Regelverksfrågor
 • Delaktig och stöd till ledningen vid förvärv och avyttring
 • Koncernens ekonomihandbok
 • IT-system som gruppen använder, HFM och W-desk
 • Stöd till dotterbolagen i koncernen
 • Kontakt med externa revisorer
 • Personalansvar för 8 personer inom både koncernredovisning och internkontroll
 • Deltar i koncernens revisionskommitté samt finanskommitté
Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen söker vi dig som är civilekonom och som idag sitter som koncernredovisningschef i ett större noterat bolag. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom revision och att du är en van och trygg ledare. Du har också varit ansvarig för de IT-system som använts liksom varit kravställare för utveckling av dem. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas som koncernredovisningschef hos ICA Gruppen och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara självständig, proaktiv, noggrann, strukturerad och ha en inställning att saker ska vara rätt och riktiga. Du behöver vara intresserad av redovisning och de komplexa regelverken samtidigt som du tycker om att leda och utveckla andra. Du prioriterar dina medarbetare och vill gärna se dem växa, är en god kommunikatör samtidigt som du är målinriktad och vågar ställa krav.Om ICA Gruppen

ICA Gruppen AB är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter samt ICA Banken som erbjuder Finansiella tjänster i Sverige. I koncernen ingår även Hemtex. ICA Gruppen omsätter ca 100 miljarder SEK och har ca 30 000 anställda. ICA Gruppen AB är noterat på Nasdaq OMX.

I denna rekryteringsprocess samarbetar ICA Gruppen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Louise Odén Andersson 070-73 99 560 eller Jenny Molander 073-808 05 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Business controller, Financial controller, Group controller, FP&A, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, bokslut, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, koncernredovisningschef, koncernredovisningsekonom, fastighetsekonom, bolagsansvarig, bolagsekonom
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB