ID Entity · Publicerad 1 sept

Einar Mattsson Projekt AB (EMP) erbjuder dig ett utvecklande arbete i rollen som chef för mark- och projektförvärv inom EMP. Du kommer att rapportera till vd i EMP.

I rollen som chef för mark- och projektförvärv kommer du att arbeta med att vårda och utveckla relationer och kontakter med fastighetsägare och kommuner i Stockholmsregionen i frågor som rör projekt- och stadsutveckling i tidiga skeden, samt fastighetsöverlåtelser. Du ansvarar dessutom för allt arbete som ligger till grund för ett markförvärv såsom analys, sökarbete, kontakter, affärsplaner för projekten i tidiga skeden, förvärvskalkyl, genomförande av förvärv med Due Diligence-process, förvärvsförhandlingar och tillträde. I ditt arbete har du ett nära samarbete med andra enheter inom bolaget och koncernen såsom affärs- och konceptutveckling, sälj och marknad, analys och kommunikation.

I arbetet ingår att:
  • Leda sökprocessen och göra fördjupad analys av leads
  • proaktivt kontakta ägare av fastigheter med utvecklingsmöjligheter
  • proaktivt kontakta kommunala beslutsfattare i stadsutvecklingsfrågor
  • säkerställa att kalkyler tas fram
  • upprätta affärsplaner för potentiella förvärvobjekt
  • vara föredragande inför EMP:s investeringskommitté avseende förslag till markförvärv och förvärvsbeslut
  • leda Due Diligence-processer
  • genomföra förvärvsprocesser
  • arbeta i nära samverkan med andra grupper inom EMP
  • vara ambassadör för Einar Mattsson i projektutvecklingssammanhang.
Dina egenskaper och drivkrafter
Du är en målinriktad, lyhörd, kommunikativ, lösningsorienterad och engagerad person. Du har också en styrka i att etablera hållbara yrkesmässiga relationer, och det är meriterande om du har etablerade kontaktnät inom ramen för det verksamma området. Det som vi tror motiverar dig är samarbete, nätverkande, bygga relationer samt att göra affärer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom samhällsbyggnad, ekonomi eller juridik. Du har mycket god förståelse för hur det politiska systemet fungerar i frågor som rör bostadsbyggande och stadsplanering generellt, samt för hur processer för byggande bedrivs i kommunerna. Vi vill att du har gedigen kunskap om projektutveckling, fastighetsekonomi och juridik i kombination med ett affärsmässigt förhållningssätt. Genom tidigare arbeten har du också fått en god förståelse för bostadsutvecklingsprojekt, mark- och fastighetsaffärer. Vi ser även att du har erfarenhet av att genomföra fastighetstransaktioner. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med beslutsfattare som målgrupp.

Medarbetarna är Einar Mattssons viktigaste resurs och vi erbjuder en trivsam arbetsplats där vi bryr oss om varandra utifrån värden som engagemang, omtänksamhet och framåtanda.

Söka tjänsten
Vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande och vill gärna ha din ansökan senast den 30 september 2016. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta vår rekryteringspartner ID Entity, Ylva Ottosson på 0733-91 41 08,ylva.ottosson@id-entity.se eller Sandra Bråborg på 0708-40 74 24,sandra.braborg@id-entity.se.

Einar Mattsson-koncernen, en familjeägd bolagsgrupp, är Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder och bland de mest aktiva projektutvecklarna i regionen. Vår projektportfölj är fylld av nya bostadsprojekt och mer är på väg in. Fastighetsbeståndet med drygt 5000 bostäder som är kärnan i vår verksamhet växer. Våra entreprenadverksamheter inom förvaltning och bygg efterfrågas allt mer. Nu tar vi ett rejält kliv framåt och söker därför fler medarbetare till nyckelpositioner.

Vi söker nu fler medarbetare till nyckelpositioner som kan bidra i processens olika delar Bredden gör att du får utvecklas och växa i din roll eller yrkesväxla mellan olika roller när vi expanderar.

Einar Mattsson finns i flera stora stadsutvecklingsområden i Stockholmsregionen. Några exempel är Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden, Nordvästra Kungsholmen, Barkarbystaden och Sundbyberg.

Vi är ett familjeägt bolag med ett långsiktigt perspektiv. Utöver utmanande tjänster kan vi erbjuda långsiktighet och utveckling i en entreprenöriell anda.

www.einarmattsson.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga