IDUN Minerals · Publicerad 10 juni 2020

IDUN Minerals söker en digital stjärna till spännande tjänst som Digital Manager

Vill du vara med och bygga upp ett av Sveriges största skönhetsmärken? Brinner du för möjligheterna som finns i de digitala plattformarna? Gillar du högt tempo och teamwork? Då ska du söka denna tjänst.

Om oss
IDUN Minerals AB är ett svenskt, familjeägt kosmetikföretag med huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke och erbjuder produkter inom makeup, hudvård och hårvård. IDUN Minerals lanserades 2011 och har snabbt växt även internationellt och finns i cirka 25 länder runt om i världen.

Tillsammans med systerbolaget Letsfaceit Nordic AB, en av Nordens ledande aktörer inom kosmetik, och Ida Warg Beauty AB, omsätter IDUN Minerals närmare 200 MSEK med god lönsamhet. På huvudkontoret finns 35 personer och i Norden är vi 50 anställda.

Som en av Sveriges ledande koncerner inom kosmetik, söker vi nu dig som medarbetare hos oss.

Om tjänsten
I positionen som Digital Manager är du en avgörande del i utformandet av hur varumärket IDUN Minerals uppfattas på marknaden genom digital media och influenser-strategi. Du arbetar direkt med optimering och lönsamhet för IDUN Minerals egen hemsida samt är drivande i de digitala marknadsaktiviteterna hos återförsäljare och våra internationella samarbetspartner. Du har fullständigt ägandeskap av den digitala marknadsföringen i allt från att utforma influenser-strategi, till att planera och genomföra digitala kampanjer och media-aktiveringar. Du arbetar nära både försäljnings- och marknadsavdelningen samt tillsammans med externa partners för att säkerställa varumärkets optimala strategi, tonalitet och kampanjaktivering. Du identifierar nyckelinfluensers i vår kategori och är drivande i att hitta och genomföra framtida samarbeten. Tjänsten är till viss del operativ men innebär också långsiktig planering för att maximera resultatet av IDUN Minerals digitala marknadsaktiviteter, både inom Sverige och internationellt.

Arbetsuppgifter
 • Huvudansvarig för IDUN Minerals hemsida. Ansvarig för strategi, åtgärdsplan och utvecklingsmöjligheter.
 • Kravställare på samarbetspartners och leverantörer samt ansvarig för den löpande uppdateringen av hemsidan med tillhörande webshop.
 • Ansvarig för det operativa utförandet samt uppföljning av digitala kampanjer (SEM, annonsering i sociala medier, Google analytics etc).
 • Ansvarig för varumärkets sociala medier och utformandet av strategi, content calendar, tonalitet, kundtjänst samt guidelines internationellt.
 • Upprätthålla och skapa nya relationer och dialog med kunder, byråer, distributörer och andra samarbetspartners när det kommer till digital marknadsföring.
 • Identifiera, skapa och upprätthålla relationer med influensers och andra nyckelpersoner.
 • Vid behov förbereda pressmeddelanden, mediebriefs och kommunikations- / publiceringsplaner.
 • Delta i och vara med och koordinera lokala och globala event efter behov.
 • Samordna internationella e-handelsplattformar tillsammans med våra internationella distributörer.
Formella krav
 • 3+ års erfarenhet av att arbeta i en liknande eller relaterad roll. Erfarenhet från skönhets- eller apoteksbranschen är meriterande.
 • En djup förståelse för kosmetikmarknaden.
 • Mycket goda kunskaper i skrift, presentation och kommunikation på både svenska och engelska.
 • Utmärkt social förmåga och en lagspelare.
 • Genuint intresse för skönhet, trender och digitala medier.
I denna roll lägger vi stor vikt vid personlighet och önskar ett personligt brev som utvärderas noggrant.

Skicka din ansökan till vår hemsida (www.idunminerals.com), innan 10 juli, 2020.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Nina Drake af Hagelsrum, 0723-227215, nina.drake@letsfaceit.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga