II-VI / Finisar · Publicerad 8 dec 2020

II-VI som är världsledande inom optisk kommunikation söker en ingenjör med kunskaper i processkontroll / statistisk processtyrning

Teknikinnovativa II-VI och dess svenska verksamhet Finisar, står för många banbrytande optoelektroniska produkter i världsklass. Till verksamheten i Järfälla söker vi nu en SPC-ingenjör med kunskaper inom processkontroll och kvalitetsteknik som kommer ha ett övergripande ansvar för kontinuerligt arbete med implementering, förbättring och samordning av processkontroll inom samtliga areor inom wafer fab. Välkommen till ett kompetensintensivt och snabbväxande verksamhet med korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss på II-VI kommer du ha en viktig och utvecklande roll i en internationell och högteknologisk miljö. Ditt arbete hos oss kommer direkt påverka vår utveckling som världsledande företag inom optisk kommunikation. Du kommer att vara en del av en öppen och välkomnande atmosfär samtidigt som du arbetar på en framtidsriktad och global marknad. II-VI värnar om sina anställda och engagerar sig för att skapa ett så bra arbetsklimat som möjligt för att du som anställd ska trivas och utvecklas och vi är stolta över våra värdegrunder som är: Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm.

Dina framtida arbetsuppgifter

II-VI befinner sig på en utvecklingsresa och många processförbättrings- och utvecklingsinitiativ hanteras dagligen. Produktionen pågår alla dagar i veckan parallellt med utvecklingsprojekt och din erfarenhet och förståelse för processkontroller, statistik och av projektledning är viktiga parametrar.

Som SPC-ingenjör ansvarar du för:
  • Implementera SPC-metodik i wafer fab, vilket innebär utveckling och implementering av statistiska processkontroller för wafer processer samt rekommendationer av ändamålsenliga verktyg för kvalitetskontroller.
  • Supportera processingenjörer på våra samtliga produktionsareor med kvalitetssäkrat arbetssätt så som styrverktyg, analys, rapporter.
  • Tillsammans med processingenjörer, identifiera och definiera alla arbetsflöden samt ta fram SPC-processer för övervakning och kvalitetskontroll.
  • Leda förbättringsaktiviteter genom att till exempel integrera SPC mot fabriksapplikationer och utveckla olika kvalitetsverktyg för dataanalyser.
  • Teknisk utbildning i SPC-metodik och six sigma.
Rollen innebär också

I rollen som SPC-ingenjör kommer du ha många olika kontaktytor både med kollegorna på siten i Stockholm och med kollegorna runt om i världen. Du kommer ha ett nära samarbete med processingenjörer, där respektive ingenjör har ett eget specialistområde såsom torretsning / tunnfilmsdeponering, epitaxi, våtkemisk bearbetning, CMP och litografi. Du kommer även samarbeta med tekniker i fabben i frågor som rör den direkta produktionen.

Kontoret är beläget i Järfälla. Tjänsten är på heltid och önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som i grunden är civil- eller högskoleingenjör, eller har annan relevant bakgrund, med flera års yrkeserfarenhet där du har dokumenterad erfarenhet av att leda och ansvara för komplexa projekt. Har du utbildning och/eller erfarenhet inom statistik är det mycket meriterande. Har du dessutom erfarenhet av processindustrin, är även det en merit. Vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljö. God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som SPC-ingenjör ser vi framförallt att du har erfarenhet från processkontroller, dataanalyser och kvalitetsarbete, är engagerad och har en god analytisk förmåga. Du har goda kunskaper i olika analysmetoder och kvalitetskontrollsverktyg såsom: kontroll diagram, pareto diagram, histogram, scatter diagram, etc.
Vidare krävs det att du har mycket goda kunskaper i Excel och dataanalysverktyg som JMP eller liknande programvara. Som person är du handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalitet. Du trivs med eget ansvar och projektledning där du kan driva ditt arbete självständigt samtidigt som du uppskattar teamarbete och har en god kommunikativ förmåga.

Du är nyfiken och idérik med en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och trivs att arbeta både strategiskt och "hands on" utifrån egna initiativ., samtidigt som du kan stötta och uppmuntrar andra när det uppstår problem.

Det finns stort utrymme att själv kunna påverka och utveckla den nya SPC-ingenjör rollen.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga